CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9633 RON DOWN | 1 USD = 4.6099 RON DOWN | 1 GBP = 5.7790 RON UP

România va asigura integral gazele și curentul Moldovei

14 comentarii / 2116 vizualizări / 22 mai 2023

România intenționează să aprovizioneze integral Republica Moldova cu energie electrică și gaze naturale din surse proprii, iar un memorandum cu privire la întărirea cooperării energetice între ambele state a fost deja aprobat săptămâna trecută de Guvern. Declarația a fost făcută de ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, în cadrul unui forum tematic. El a accentuat că relația cu Republica Moldova pe această dimensiune este prioritară pentru autoritățile de la București, relatează Radio Moldova.

„La nivelul gazelor naturale avem gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău. Studiem creșterea capacității de interconectare prin acest gazoduct. Suntem în stadiu avansat cu proiectul Suceava-Bălți, linie de 400 kV, pentru a lega direct Republica Moldova de România. Avem două opțiuni pe finanțarea pe teritoriul României. Colegii moldoveni au deja finanțarea pentru partea de pe teritoriul Republicii Moldova. Suntem Nuclearelectrica a semnat deja cu Energocom un contract pentru unitatea trei și unitatea patru. Practic dorim că aprovizionăm în integralitate și în totalitate Republica Moldova, cu energie și gaze naturale din România”, a declarat Virgil Popescu.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. …Suntem în stadiu avansat ,Studiem creșterea capacității de interconectare…. dar mai important cine plateste ?

  • tu platesti, cu coarnele!

 2. De peste cinci ani Romania participa la un pachet de proiecte europene de dezvoltare de retele de gazoducte, care sa plece de la Marea Mediterana (unde vor veni gazele lichefiate americane sau cele exploatate de israelieni) pana la nord de Romania.
  Momentan baza de siguranta sunt gazele din Azerbaidjan, via Bulgaria.

 3. La ce preț? Si cu ce preț? Pentru mine, ca simplu cetățean, ”relația cu Republica Moldova pe această dimensiune” NU este prioritară ! Nu vreau ca noi sa o ducem greu, sa facem sacrificii, sa plătim prețuri mari, doar ca sa ii fie bine lui Maia cand se gudură pe lângă SUA. Si nici de Ucraina nu imi pasă, ca primeste plocoane de la tot mapamondul. De Serbiei nu i-a păsat României, dar pentru Basarabia, de cand a venit la conducere zevzeca asta, guvernul nostru stă cu ochii numai după fusta ei. Ce-ar fi sa nu mai plătim nici noi impozite, ca sa prevenim externalizarea banilor către SUA & Ucraina & Moldova, care ne spoliază până la sânge? Daca ar sabota si rușii gazoductul acesta, cum ar fi ? Virgil Popescu este sluga americanilor si angajează Țara in toate rahaturile pe care i le impun aceștia.

  • Exact așa ! Nici eu nu vreau sa plătesc în neștire facturile , cu ce preturi vrea Virgil , și la alții le dau energie pe caiet . Slugi , aia suntem A oricui ! Prostituați !

   • Magdalena, nu platiti chiar in nestire, varful de pret a fost depasit si va scadea, dar sa nu uitam ca noi suntem cei care nu am fost in stare sa ii tinem pe moldoveni acasa, ca am pierdut razboiul . Si nemtii au platit si inca platesc pentru Germania de Est. Hai sa avem putin bun simt. Cumva, candva, vor plati.

 4. Să-mi zică și mie cineva de ce cheltuie România miliarde pentru Rep. Moldovenească? Care e exact planul, intenția, scopul, mă rog, sensul? N-ar trebui ca această “națiune“ atât de independentă să-și poarte singură de grijă? Independența altora pe banii mei nu prea îmi place.
  (Apropo, rog oligofrenul să nu comenteze. Mersi.)

  • Pui intrebari de prost oligofren si cretin

   • OLIGOFREN E ALA CARE A IMPUNSO PE AUIA CARE TE/A CACAT IAR AIA E OLIGOFRENAPROSTUL DACA NUI FUDUL ZICE CA NUI PROST DESTUL . ALUPIGUS ]

    • Ii ziceau AUIA pentru ca o lua cu M_uia.

  • Ce mai faci pe prostul! Ar trebuie sa te futa grija de ce ajutam Ucraina, nu Moldova.

  • -de ce cheltuie România miliarde pentru Rep. Moldovenească?
   -nu de buna voie!

   hai sa facem perechile, poate intelege oricine:
   1. Russia-Ucraina
   2.Romania-respublik maldovskaiya,cu parti lipsa
   3.Serbia-Kosovo

   japita de maia se refera la „piata europeana”:
   -ue/mue NE FORTEAZA SA DAM!

  • Nu te lua dupa agitati, nu esti oligofren, cum zic unii, doar ca nu mergi cu logica pana la capat. Singura metoda pentru a-i aduce pe moldoveni acasa este intrarea in UE ca stat independent. UE poate – cu bani- rezolva problemele Transnistriei si Gagauziei, noi nu putem, nu ii avem (banii) . Ei (moldovenii de peste Prut) nu pot exista economic decat lipiti de noi. Independenti in UE insemna 50% in Romania, ca jumatate din ei lucreaza sau au familii aici. Hai sa nu batem campii. Politica cade greu la stomac, dar asta e.

 5. iarasi articol nesemnat:
  sintem tentati sa dam cu blesteme!

  (e articol de propaganda si diversiune)

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998