CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9744 RON DOWN | 1 USD = 4.7191 RON DOWN | 1 GBP = 5.7415 RON DOWN

România vrea strîngerea relațiilor cu statele africane. Dar tace mîlc legat de lovitura de stat din Niger

20 comentarii / 3427 vizualizări / 31 iulie 2023

Iulie 2023: ministrul de Externe Luminița Odobescu reiterează ”angajamentul ferm al MAE de a contribui la dinamizarea și diversificarea relațiilor între România și statele africane, pe multiple paliere, care să țină cont de prioritățile de dezvoltare ale acestora și să valorifice mai bine oportunitățile de colaborare”. Declarațiile sunt făcute în cadrul unui program la care participă nouă state africane. Care află de la oficialii MAE despre ”dorința României de reangajare în raport cu continentul african”.

Nu multe zile mai tîrziu are loc o lovitură de stat în Niger, care instalează o conducere militară. Din toate colțurile lumii, de la SUA, Mexic ori Canada la Franța, Germania, Polonia, Ungaria sau Ucraina se lansează declarații oficiale de condamnare a loviturii de stat. România tace mîlc, ministrul de Externe e ocupat cu poze în straie țărănești.

Pe 7 iulie 2023, la sediul MAE, a avut loc ceremonia de închidere a unui program de pregătire dedicat jurnaliștilor și experților în comunicare din state africane.

În cadrul ceremoniei, ministrul Luminița Odobescu a arătat că ”proiectul și-a propus deopotrivă o mai corectă înțelegere reciprocă a realităților socio-politice din Africa și din vecinătatea țării noastre, precum și crearea de noi legături interumane între România și statele de pe continentul african” conform unui comunicat al MAE. Odobescu a reiterat angajamentul ferm al MAE de a contribui la dinamizarea și diversificarea relațiilor între România și statele africane, pe multiple paliere, care să țină cont de prioritățile de dezvoltare ale acestora și să valorifice mai bine oportunitățile de colaborare.

La rândul său, secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a reliefat, în cadrul ceremoniei, dorința României de reangajare în raport cu continentul african și a reiterat angajamentul ferm al României, asumat la cel mai înalt nivel, pentru continuarea cooperării cu statele din Africa.

De cîteva zile e în derulare o lovitură de stat în Niger, care agită tot mapamondul, mai ales că implicațiile sunt terifiante, de la posibil război civil într-o regiune oricum fierbinte ori intervenție militară a Franței, la extinderea influenței Rusiei și Chinei în Africa și la resuscitarea puternică a terorismului internațional.

Niciun oficial român din țara profund interesată să strîngă relațiile cu Africa nu a suflat o iotă pe subiect, în contrast cu țări de pe toate continentele, ori din apropierea noastră (Ucraina, Polonia sau Ungaria).

Iohannis e dispărut, iar ministrul de Externe e ocupat cu vizite prin țară în care e primit cu pîine și sare și poartă straie tradiționale. Bogdan Aurescu s-a întîlnit de două ori în ultimii ani, ca ministru, cu omologul nigerian, Hassoumi Massaoudou, în acest moment lider interimar al regimului ales democratic și înlăturat militar. Nici el nu suflă un cuvînt.

Încă o dată, statul român se dovedește absent din politica internațională de orice nivel. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

20 Comentarii

 1. ,,Afecțiunile cardiace NU sunt rare sau ușoare după boosterul Covid-19. „Mușchiul cardiac nu se poate regenera”

  ,,Nu este adevarat ! ,,Vaccinul este sigur si eficient ! ”

  Este sigur ca mori si eficient ca mori in maxim 5 ani.

  Toti Criminalii ar trebui vaccinati cu 4 sau 5 doze cate au cumparat CRIMINALII din GUVERNELE CRIMINALE si din Parlamentele CRIMINALE PENALE TRADATOARE si JEFUITOARE, pentru a ucide romanii IDIOTI, care si acum in 31 iulie 2023 se vaccineaza, fara sa primeasca mici si nici coliva.

  Asta arata ca IDIOTII nu se vor termina niciodata si ca Dumnezeu a ingaduit acest GENOGID pentru a curata planeta de IDIOTI, satanisti, reptilieni, poponari si CRIMINALI.

  Pasapoartele au déjà CIPuri : https://twitter.com/i/status/1685689401882357760

  Raport BOMBĂ: 1887 de stopuri cardiace sau probleme grave ale sportivilor, dintre care 1312 au murit, de la începutul vaccinării COVID
  LeBron James: „Am simțit cumva că e cel mai potrivit nu doar pentru mine, ci și pentru familia și prietenii mei, și de-aceea am decis s-o fac”. Fiul său Bronny, complet vaccinat, stop cardiac la 18 ani
  Jucătorul profesionist de baschet Óscar Cabrera Adames, mort subit în urma unui atac de cord la doar 28 de ani. În urmă cu 2 ani le-a spus fanilor că vaccinul Pfizer i-a provocat miocardită, după ce s-a prăbușit în timpul meci – VIDEO
  Studiu înfiorător: Moartea subită cardiacă, atribuită vaccinului anti-Covid – cercetătorii coreeni solicită introducerea atacului de cord între efectele adverse ale vaccinului ARNm

  Studiul, denumit „Diferențele în funcție de sex în ceea ce privește incidența leziunilor miocardice după vaccinarea de rapel COVID-19 mRNA-1273”, a constatat că unul din 35 de lucrători din domeniul sănătății dintr-un spital elvețian a prezentat semne de leziune cardiacă asociată cu vaccinul mRNA-1273 Moderna.

  Autorii studiului au scris: „Creșterea markerilor de leziuni miocardice, asociată cu vaccinarea de rapel ARNm-1273, a avut loc la aproximativ unul din 35 de persoane (2,8%), fiind o incidență mai mare decât cea estimată în meta-analizele referitoare la cazurile spitalizate cu miocardită (incidență estimată 0,0035 %) după a doua vaccinare.”

  În cadrul studiului, persoanele care au suferit leziuni cardiace din cauza vaccinului au fost urmărite timp de 30 de zile. După o lună, aproximativ jumătate din grupul vătămat de vaccin avea niveluri neobișnuit de ridicate de troponină cardiacă T cu sensibilitate ridicată, ceea ce indică leziuni cardiace subclinice. Creșterea bruscă a troponinelor T cardiace cu sensibilitate ridicată a început în a treia zi după vaccinare. Pentru a se încadra scopului studiului, nivelurile trebuiau să fie de cel puțin 8,9 nanograme pe litru la femei și 15,5 nanograme pe litru la bărbați pentru a fi considerate ridicate.

  Din 40 de pacienți care aveau niveluri crescute de troponină cardiacă, 22 au suferit „leziuni miocardice asociate vaccinului”. 20 dintre pacienții vătămați au fost femei, iar vârsta lor medie a fost de 46 de ani. Nici unul dintre pacienți nu a avut antecedente de probleme cardiace. Cel puțin doi pacienți au suferit dureri în piept și alți doi au suferit miocardită în primele 30 de zile. – Natural News

  O mare parte din aceste leziuni nu pot fi vindecate.

  „Potrivit cunoștințelor actuale, mușchiul cardiac nu se poate regenera sau, în cel mai bun caz, doar într-o măsură foarte limitată. Deci, este posibil ca vaccinările repetate de rapel în fiecare an să provoace leziuni moderate ale celulelor mușchiului inimii”, a spus cardiologul și cercetătorul principal în studiu Christian Muller de la Spitalul Universitar din Basel.

  În timpul studiului, persoanele vătămate au fost sfătuite să evite exercițiile fizice intense. Efortul după vaccinarea anti-covid-19 poate profoca evenimente cardiace adverse. Din fericire, niciunul dintre pacienții răniți prin vaccin nu a suferit un eveniment cardiac advers major în perioada de urmărire de 30 de zile.

  Ceea ce înrăutățește lucrurile, după perioada de urmărire de 30 de zile, pacienții vătămați prin vaccinare nu au fost examinați pentru miocardită, una dintre cele mai grave leziuni cauzate de vaccinurile anti-covid-19. Dr. Andrew Bostom, care nu a fost implicat în studiu, a declarat pentru The Epoch Times că monitorizarea ulterioară celor 30 de zile ar fi dezvăluit inflamații ale inimii și potențial țesut cicatricial sau bătăi neregulate ale inimii.

  De asemenea, un studiu din 2022 din Thailanda, a constatat că 29% dintre adolescenți au suferit leziuni cardiovasculare în urma unei a doua doze de vaccin ARNm Pfizer. Din cei 301 adolescenți studiați, aproape o treime au suferit dureri în piept după vaccinare, iar șapte au fost mai târziu diagnosticați cu inflamație a inimii.’’ https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Nou-studiu-Afectiunile-cardiace-NU-sunt-rare-sau-usoare-dupa-boosterul-Covid-19.-%E2%80%9EMuschiul-cardiac-nu-se-poate-regenera-183480#frm-comentariu

  • Sictir.

  • Ce-ai mancat? Cacarezi de khakazar?

 2. „Niger’s Finance Minister Reportedly Burst Into Tears After Being Given 48 Hours By The Military Junta To Account For The Country’s Wealth In His Care Or Face Firing Squad.”

  „Niger: Avem uraniu, diamante, aur, petrol și trăim ca niște sclavi? Nu avem nevoie de francezi pentru a ne asigura securitatea”

  • tare bine spus

 3. -nu au cerut extradarea lu ovidiu tender?

 4. Romani, dormiti in papuci pana o sa adormiti cu Liliacul din China in brate !

  PROSTIA UCIDE !

  ,,Afecțiunile cardiace NU sunt rare sau ușoare după boosterul Covid-19. „Mușchiul cardiac nu se poate regenera”

  Nu este adevarat ! ,,Vaccinul este sigur si eficient ! ”

  Este sigur ca mori si eficient ca mori in maxim 5 ani.

  Toti Criminalii ar trebui vaccinati cu 4 sau 5 doze cate au cumparat CRIMINALII din GUVERNELE CRIMINALE si din Parlamentele CRIMINALE PENALE TRADATOARE si JEFUITOARE, pentru a ucide romanii IDIOTI, care si acum in 31 iulie 2023 se vaccineaza, fara sa primeasca mici si nici coliva.

  Asta arata ca IDIOTII nu se vor termina niciodata si ca Dumnezeu a ingaduit acest GENOGID pentru a curata planeta de IDIOTI, satanisti, reptilieni, poponari si CRIMINALI.

  Pasapoartele au déjà CIPuri : https://twitter.com/i/status/1685689401882357760

  Raport BOMBĂ: 1887 de stopuri cardiace sau probleme grave ale sportivilor, dintre care 1312 au murit, de la începutul vaccinării COVID
  LeBron James: „Am simțit cumva că e cel mai potrivit nu doar pentru mine, ci și pentru familia și prietenii mei, și de-aceea am decis s-o fac”. Fiul său Bronny, complet vaccinat, stop cardiac la 18 ani
  Jucătorul profesionist de baschet Óscar Cabrera Adames, mort subit în urma unui atac de cord la doar 28 de ani. În urmă cu 2 ani le-a spus fanilor că vaccinul Pfizer i-a provocat miocardită, după ce s-a prăbușit în timpul meci – VIDEO
  Studiu înfiorător: Moartea subită cardiacă, atribuită vaccinului anti-Covid – cercetătorii coreeni solicită introducerea atacului de cord între efectele adverse ale vaccinului ARNm

  Studiul, denumit „Diferențele în funcție de sex în ceea ce privește incidența leziunilor miocardice după vaccinarea de rapel COVID-19 mRNA-1273”, a constatat că unul din 35 de lucrători din domeniul sănătății dintr-un spital elvețian a prezentat semne de leziune cardiacă asociată cu vaccinul mRNA-1273 Moderna.

  Autorii studiului au scris: „Creșterea markerilor de leziuni miocardice, asociată cu vaccinarea de rapel ARNm-1273, a avut loc la aproximativ unul din 35 de persoane (2,8%), fiind o incidență mai mare decât cea estimată în meta-analizele referitoare la cazurile spitalizate cu miocardită (incidență estimată 0,0035 %) după a doua vaccinare.”

  În cadrul studiului, persoanele care au suferit leziuni cardiace din cauza vaccinului au fost urmărite timp de 30 de zile. După o lună, aproximativ jumătate din grupul vătămat de vaccin avea niveluri neobișnuit de ridicate de troponină cardiacă T cu sensibilitate ridicată, ceea ce indică leziuni cardiace subclinice. Creșterea bruscă a troponinelor T cardiace cu sensibilitate ridicată a început în a treia zi după vaccinare. Pentru a se încadra scopului studiului, nivelurile trebuiau să fie de cel puțin 8,9 nanograme pe litru la femei și 15,5 nanograme pe litru la bărbați pentru a fi considerate ridicate.

  Din 40 de pacienți care aveau niveluri crescute de troponină cardiacă, 22 au suferit „leziuni miocardice asociate vaccinului”. 20 dintre pacienții vătămați au fost femei, iar vârsta lor medie a fost de 46 de ani. Nici unul dintre pacienți nu a avut antecedente de probleme cardiace. Cel puțin doi pacienți au suferit dureri în piept și alți doi au suferit miocardită în primele 30 de zile. – Natural News

  O mare parte din aceste leziuni nu pot fi vindecate.

  „Potrivit cunoștințelor actuale, mușchiul cardiac nu se poate regenera sau, în cel mai bun caz, doar într-o măsură foarte limitată. Deci, este posibil ca vaccinările repetate de rapel în fiecare an să provoace leziuni moderate ale celulelor mușchiului inimii”, a spus cardiologul și cercetătorul principal în studiu Christian Muller de la Spitalul Universitar din Basel.

  În timpul studiului, persoanele vătămate au fost sfătuite să evite exercițiile fizice intense. Efortul după vaccinarea anti-covid-19 poate profoca evenimente cardiace adverse. Din fericire, niciunul dintre pacienții răniți prin vaccin nu a suferit un eveniment cardiac advers major în perioada de urmărire de 30 de zile.

  Ceea ce înrăutățește lucrurile, după perioada de urmărire de 30 de zile, pacienții vătămați prin vaccinare nu au fost examinați pentru miocardită, una dintre cele mai grave leziuni cauzate de vaccinurile anti-covid-19. Dr. Andrew Bostom, care nu a fost implicat în studiu, a declarat pentru The Epoch Times că monitorizarea ulterioară celor 30 de zile ar fi dezvăluit inflamații ale inimii și potențial țesut cicatricial sau bătăi neregulate ale inimii.

  De asemenea, un studiu din 2022 din Thailanda, a constatat că 29% dintre adolescenți au suferit leziuni cardiovasculare în urma unei a doua doze de vaccin ARNm Pfizer. Din cei 301 adolescenți studiați, aproape o treime au suferit dureri în piept după vaccinare, iar șapte au fost mai târziu diagnosticați cu inflamație a inimii.’’ https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Nou-studiu-Afectiunile-cardiace-NU-sunt-rare-sau-usoare-dupa-boosterul-Covid-19.-%E2%80%9EMuschiul-cardiac-nu-se-poate-regenera-183480#frm-comentariu

  • Zoaie?

 5. Ce mai spune presa Vanduta din colonia Romania :

  A. Cica satanistii au reactionat la anuntul lui Medveev care a spus ca s-ar putea ca Rusia sa foloseasca bombardeaua atomica sa extermine jidanii si reptilele. Satanistii s-au speriat si spun ca ,, boambele hATOMICE este periculoase’’.

  Pa bune, satanistilor ? Pen’ ce ,,este periculoase ?

  Pentru ca satanistii din Republica Comunista America au ramas fara buncarele antiatomice si nu mai vor razboi nuclear, asa cum au vrut pana acum ?

  Singura solutie ca sa scape omenirea de Mafia Khazara si de reptilele Rockefeller si Rothschild este ca Putin sa-i extermine cu bomerdeaua atomica de inalta precizie, direct in barlogurile lor !

  B. Acum se da o lupta mare pentru resurse si mai ales pentru AUR, Cupru si Aluminiu. De aceea acum romanii sunt speriati cu Bau,bau-ul ca electrocasnicile ,,este periculoase si trebuie stranse de urgentza. Ca sa vezi !

  Motivul adevarat este ca piesele din ele contin AUR, Cupru si Aluminiu, care sunt vandute strainilor la preturi de nimic ?
  Ei le strang ,,din grija’’ pentru romanii pe care inca nu au reusit sa-i omoare cu ,,vaccinul’’ ucigash si cu radiatiile 5G, fara a plati ceva pe ele, de parca romanii nu ar putea folosi metalele din ele, construind o fabrica pentru acest scop.

  Daca sunt periculoase inseamna ca nu trebuie cumparate din magazin, ca sa nu aduci in locuinta lucruri periculoase.

  Singurul obiect periculos pentru OM este TEMBELIZORUL, cu care Cabala a manipulat IDIOTII ca sa se vaccineze cu ,,vaccinul” ucigash, teleghidandu-i cu MESAJE SUBLIMINALE.

  Daca romanii au crezut in Liliacul din China care a imbolnavit de Covid 5G ( arma militara ) planeta, nu-i de mirare ca aceeasi romani IDIOTI care si la aceasta ora se vaccineaza cu arma biologica ucigasha numita vaccin, cred ca aceste obiecte electrocasnice sunt periculoase.

  • clona de reptilian satanizat.

 6. Romania din pdv al politicii externe este zero.Unde sunt vremurile cu Ceausescu in politica externa China-SUA,Israel- URSS in cadrul razboiului cu Egipt,Romania -SUA in relatia cu Vietnamul, plimbarea cu caleasca regala in UK?etc…Acum este la moda sa sugi la licuriciul mare si sa primestii titluri si diplome de la obscuri din Germania.Ambasada SUA ne ïndruma”permanent” pe problema, sa nu cumva sa ne abatem de la reperele tarilor „civilizate”

  • Ceaușescu era un căcat.

   • Prietene nu ai trait vremurile respective,toate tarile fost socialiste au rupt relatiile diplomatice cu Israelul in urma razboiului cu Egiptul din 1967,Romania a fost singura tara care a reusit sa puna de acord ulterior URSS cu Israel.Nu il apar pe Ceausescu dar pe vremea lui nu ambasadorii altor tari faceau politica externa a Romaniei sau care sa participe la marsurile gay.Citeste istoria adevarata nu din manuale alternative.Mai ai de invatat pana a te pronunta pe un ton asa de ëlegant”despre altii.

    • Pe vremea aia, Ceausescu, diplomatia economica si politica externa a Romaniei era precum politica externa, diplomatia economica a lui Viktor Orban si a Ungariei de astazi.

     Cum s-au schimbat vremurile, noi suverani si jucatori, ei slugi. Astazi noi suntem ultimele slugi intr-o Colonie, in timp ce ungurii sunt suverani si jucatori.

     Doar ca Ungaria astazi joaca mult mai bine, are relatii puternice economice in SUA, Germania, China, Rusia, Balcani si Europa Centrala, ceea ce Romania nu a reusit nici in vremurile ei cele mai bune.

 7. NU INTELEG CE CAUTA IMAGINILE CU TARANII ? ORI VRETI SA SPUNETI CA ROMANIA ESTE ASEMENI AFRICII O TARA DIN LUMEA A TREIA?

  • Nu intelegi pentru ca esti prost, si orice efort ai face e zadarnic.

   • Huligan infect, securist inpolitics!

    • si te-ai descris, rahatule?

 8. Atunci spune tu,boule,ce-ai inteles.

 9. Este o „lovitura de stat” pentru Occidentul decadent, mincinos si colonialist.
  Este o „revolutie nationala” pentru poporul nigerian cu o mare sustinere populara, aici democratia ii deranjeaza teribil pe occidentali, democratia este etichetata „populism” atunci cand deranjeaza profiturile si puterea corporatiilor straine facute pe spatele saracilor nativi pe pamantul lor, dar sclavizati de straini.

  Asa si „Revolutia” din Romania a fost o lovitura de stat, un asasinat rusinos si o cotropire a Romaniei de catre Securitate (tradatori) si serviciile secrete straine.
  Pentru Occident si pentru slugile lor, Revolutia din 1989 a fost „democratica” si o „schimbare de regim legitima”. Normal, deoarece au luat la preturi de nimic toate resursele, si-au anihilat competitia, au inchis industria si agricultura, statul roman fost privatizat, iar populatia educata si muncitoare a fost inregimentata in sclavie moderna si brain drain in folosul Occidentului, ne-au luat doctorii, ne-au luat cercetatorii, ne-au luat muncitorii, ne-au transformat in slujbasi, badante si capsunari, iar o parte din minore au fost transformate in prostituate si videochatiste pentru bosorogii din Vest.

  Avand in vedere ca Franta ne-a bagat pe gat 2 submarine fiare vechi (macar daca erau noi si bune impotriva rusilor) de 2 miliarde de euro (cate se puteau face cu 2 miliarde de euro in Romania ?!), ma bucur ca Dumnezeu mai tine cateodata si cu aia mici, mai un Niger acolo, mai un Mali dincolo si tot asa.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998