CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Romanii lui Macron sar la gitul Ursulei von der Leyen: Desecretizati contractele vaccinurilor

5 comentarii / 3141 vizualizări / 29 septembrie 2021

În timp ce la București președintele Klaus Iohannis o laudă deșănțat pe președinta C.E., Ursula von der Leyen, pentru implicarea în campania de vaccinare, la Strasbourg, eurodeputații din grupul lui Macron, prin vocea unui român, o taxează dur, acuzînd-o că ascunde contractele cu firmele producătoare de vaccinuri și sfidează cetățenii europeni. Ei o somează pe șefa CE să prezinte urgent lista completă a contractelor încheiate de UE cu Big Pharma, în pandemie.

Astfel, în numele grupului Renew, eurodeputatul USRPLUS Vlad Gheorghe afirmă, în plenul P.E. de la Strasbourg, că lipsește profund transparența Comisiei Europene în privința crizei sanitare, iar asta determină lipsa de încredere a cetățenilor în vaccinare.

”După cum vedem, încă de la începutul crizei sanitare această încredere a lipsit și lipsește încă, însă într-o mai mare sau mai mică măsură în toate țările membre. De ce? Pentru că a lipsit transparența. Nu poți cere statelor naționale să implementeze și să comunice măsuri pentru care tu, UE, nu dai explicații complete și corecte. În ceea ce privește dezvoltarea, achiziționarea și distribuirea vaccinurilor, transparența este principala condiție pentru stimularea și menținerea încrederii publice” a spus Gheorghe.

Contractele secretizate – ”un precedent periculos pentru viitoarele achiziții ale UE”

”Nu putem ignora răspunderea față de cetățenii europeni pe care îi reprezentăm. Nu le putem cheltui netransparent banii, nu le putem spune că întrebările lor nu merită răspunsuri, mai ales în această situație de criză când nu doar le solicităm colaborarea, ci le și impunem măsuri excepționale(…) Din perspectiva profesiei mele de jurist, atrag atenția că lipsa informațiilor despre prețuri și răspundere din contractele pe care noi, cu toții, le-am consultat – desigur, încă parțial secretizate, constituie un precedent periculos pentru viitoarele achiziții medicale comune, includ aici și achiziția celei de-a treia doze, din nou.

Ține Comisia cont de avertizările specialiștilor privind evoluția Covid-19 într-un virus sezonier pentru care ar fi nevoie de imunizări periodice ? Care sunt planurile Comisiei în acest caz? Noile achiziții comune vor fi marcate tot de această lipsă de transparență? (…) Așadar, aștept din partea Comisiei să avanseze un termen concret pentru publicarea integrală a contractelor de vaccinare” a mai spus eurodeputatul român. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Dacă ne-a trebuit președinte neamț și ai noștri tineri la Paris învață iacăta -ne și în conflictul franco german.

  2. Vom putea face tot ce putem!

  3. Ur-sula poate sa rezolve doar o singura criza in Romania, cea a ursilor gunoieri.

  4. & Dacă și domnul Cioloș folosește aceeași nuanță de vopsea de păr ca și doamna Ursula, așa cum s-ar putea observa din fotografia de la articol, ?

  5. & Dacă și astfel de chestiuni sunt incluse pe agenda UE, fiind o vopsea standard pentru funcțiile importante, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998