CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Romanii s-au suparat pe Presedinte

0 comentarii / 1396 vizualizări / 3 mai 2011

Indiferent cum ar fi interpretate, si de catre cine, rezultatele ultimului sondaj IMAS, concluzia este aceeasi: romanii s-au saturat de Presedintele Traian Basescu. Evident, in acceptiunea mai larga a termenului. Suparandu-se pe seful statului, ei sunt, in acelasi timp, suparati pe Guvern, pe partidele din opozitie, pe liderii acestora si pe toate constructiile statului unde rolul lor este decisiv.
Aparent, nu este nimic nou sub soare. Declinul puterii, in ceea ce priveste increderea populatiei, continua sa se accentueze. Asa cum se intampla de aproape doi ani, de la un sondaj la altul. In realitate, insa, ruptura care exista intre ceea ce vrea populatia si ceea ce ii ofera puterea a devenit de-a dreptul periculoasa. Pentru ca doar 10 la suta dintre cetateni mai sustin parcul politic Basescu, in timp ce 90 la suta fie sunt contra, fie nu acorda sustinere niciunui partid. Si totusi, in aceste conditii, cu o incredere de doar 10 la suta, unii ii conduc pe cei care nu mai doresc sa se lase condusi in acest fel. In paranteza fie spus, de aici si huiduielile de care au parte, pretutindeni, atunci cand ies in public, exponentii parcului politic de la Cotroceni. Care maine se pot transforma in revolte greu de controlat. Dar sa inchid paranteza.
Ce putem remarca, intrand de acum in detalii, din analiza ultimelor rezultate IMAS? Crin Antonescu continua sa se afle primul in top, cu 25,6 la suta si peste propriul partid. Ceea ce inseamna ca, in ciuda criticilor care i se aduc, el continua sa fie o locomotiva electorala. Victor Ponta a mai crescut dar nu suficient. Cu 23,2 procente, el se afla in continuare in trena PSD. Totusi, nu este exclus ca, treptat, sa-l poata depasi pe Antonescu. Daca se va intampla acest lucru, situatia opozitiei nu va fi usoara, ci dimpotriva. Va fi un fel de criza de crestere, care ar pune in dificultate ideea tandemului Victor Ponta, prim-ministru – Crin Antonescu, presedinte. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998