CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Rosca Stanescu: ”Puterea va deschide dosare penale unui grup de jurnalisti de prim rang”

0 comentarii / 1471 vizualizări / 25 martie 2011

Roșca-Stănescu susține că există un lot de jurnaliști incomozi de prim rang care sunt supravegheați permanent și ilegal de serviciile secrete; mai grav, el deține informații, după cum ne-a declarat, că ”se încearcă, în acest moment, legalizarea interceptărilor respective, pentru a se elimina orice riscuri. Acest lucru ar urma să se producă prin deschiderea unor anchete penale, indiferent sub ce pretext, pentru ca ulterior, serviciile să poată cere judecătorilor, de această dată legal, mandate de supraveghere a ziariștilor”.
El anunță, totodată, printr-un comunicat, că i-a dat în judecată pe Traian Băsescu, Laura Codruța Kovesi, George Maior, Lucian Pahonțu și Iulian Fota pentru că au refuzat să răspundă, în termen legal, cererii jurnalistului de a confirma sau infirma acțiunea de supraveghere pe siguranța națională a 27 de colegi de breaslă, inclusiv a sa.

Publicăm, mai jos, integral, comunicatul lui Sorin Rosca Stanescu, trimis tuturor redactiilor.

„Informez, pe aceasta cale, opinia publica asupra deciziei pe care am luat-o de a-l actiona in judecata pe domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei si Presedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, pe doamna Laura Codruta Kovesi, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe domnul George Cristian Maior, directorul Serviciului Roman de Informatii, pe domnul Lucian Silvian Pahontu, directorul Serviciului de Protectie si Paza si pe domnul Iulian Fota, consilierul in probleme de siguranta nationala al Presedintelui Romaniei. Motivul acestui demers este faptul ca respectivele persoane au incalcat dispozitiile legii, privind accesul la informatiile de interes public, neraspunzand in termen de 30 de zile, si nici macar in termen de 90 de zile, unei solicitari indreptatite pe care am facut-o. Concret, le-am solicitat sa confirme sau sa infirme actiunea de supraveghere pe siguranta nationala a 27 de jurnalisti, printre care ma numar. In plus, tin sa informez publicul larg ca, intr-o incercare disperata de a legaliza supravegheri dispuse si desfasurate in afara legii, astazi se incearca declansarea, de forma, a unor investigatii de natura penala, rezultatul fiind transformarea interceptarilor si supravegherilor ilegale in interceptari si supravegheri dispuse de un judecator.” (R.G.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998