CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Rosca-Stanescu: ”Se pregatesc noi stenograme cu Vintu pe piata”

0 comentarii / 2015 vizualizări / 28 noiembrie 2010

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu afirmă că puterea pregătește un nou lot de stenograme spre a fi aruncate pe piața media în zilele care urmează, și care ar conține convorbiri între el și afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu.

”Am fost informat din mai multe surse că, foarte curînd, se va lansa pe piață un nou lot de stenograme, care vor conține discuții ale mele cu Sorin Vîntu” spune jurnalistul, pentru Inpolitics. ”Problema nu e că asemenea stenograme nu ar putea exista, pentru că eu unul, recunosc, sunt prieten bun cu Vîntu și vorbim cam odată la două zile, ne vizităm, vine și pe la mine acasă, deci avem relații destul de strînse. Adevărata problemă – și aici sunt cu adevărat curios – e dacă acele interceptări și transcrieri sunt reale sau fabricate, pentru că, se știe, serviciile secrete de la noi dețin, deja, aparatura tehnică necesară pentru a sintetiza voci umane și a crea dialoguri inexistente. Deci vreau să văd dacă ce mi se va atribui în acele transcrieri are legătură cu realitatea sau, și în funcție de acest lucru voi lua o decizie legată de o eventuală acțiune ulterioare”.

Ziaristul afirmă că transcrierile respective, dacă sunt autentice și nu contrafăcute, nu pot avea, în mod categoric, nimic exploziv în conținut, dintr-un motiv foarte simplu: ”Eu știu că sunt interceptat de ani de zile, așa că am grijă ce vorbesc la telefon, mai ales cu Sorin Vîntu”. Roșca-Stănescu spune că nu e exclus ca aruncarea stenogramelor pe piață să aibă legătură cu lansarea, în cursul săptămînii viitoare, a unui nou trust de presă on-line, pe care îl păstorește, și care va conține opt ziare electronice și sute de siteuri și bloguri. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998