CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Rosia Montana il lasa pe Basescu fara consilierul Peter Eckstein

0 comentarii / 1319 vizualizări / 1 septembrie 2011

Peter Eckstein Kovacs a demisionat din funcţia de consilier prezidenţial pentru minorităţi naţionale. El a declarat, azi, pentru Mediafax, că preşedintele Traian Băsescu i-a acceptat demisia, motivul fiind diferendul de opinie privind proiectul de la Roşia Montană.

„Am discutat cu preşedintele Traian Băsescu şi l-am anunţat verbal despre demisia mea din funcţia de consilier prezidenţial, iar dânsul a acceptat această demisie. Luni voi depune în scris demisia la Palatul Cotroceni. Demisia mea are la bază punctul meu de vedere exprimat în legătură cu investiţia de la Roşia Montană, care nu coincide cu cea a preşedintelui Traian Băsescu. Ca şi consilier prezidenţial ar fi trebuit să susţin iniţiativele preşedintelui, ori în acest caz nu o pot face şi de aceea am decis că cea mai bună soluţie este demisia”, a declarat Peter Eckstein Kovacs.

Peter Eckstein Kovacs este împotriva proiectului minier de la Roşia Montană, în timp ce preşedintele Traian Băsescu s-a exprimat în ultima perioadă cu insistenţă asupra necesităţii începerii exploatării aurului de acolo.

De altfel, Eckstein Kovacs a semnat recent, la Cluj-Napoca, o petiţie prin care asociaţia Transilvania Verde îi cere ministrului Culturii să retragă certificatul de descărcare arheologică, pentru masivul Cârnic, de la Roşia Montană.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998