CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9219 RON UP | 1 USD = 4.6021 RON UP | 1 GBP = 5.6180 RON UP

Rotativa încinge spiritele – Ciolacu, lovitură în plexul lui Iohannis

5 comentarii / 2032 vizualizări / 17 martie 2023

PSD și al său președinte par să aibă informații temeinice vizavi de un joc politic al președintelui Klaus Iohannis la prezumtiva rotativă din luna mai, mai precis refuzul de a-l desemna pe Ciolacu drept viitor premier, ori chiar de a da șefia guvernului către PSD, în ansamblu. Acțiunile PSD din ultima vreme lovesc tot mai des în direcția palatului Cotroceni, iar propunerea PSD de a înființa un nou pol al Externelor se încadrează în ofensivă.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri că în viitorul guvern, după rocada făcută de PSD cu liberalii, ar fi bine să mai fie un minister, Ministerul Afacerilor Europene, dar va exista o discuție în coaliție despre înființarea unui astfel de minister în viitorul guvern ce va rezulta după rocada guvernamentală. “Cred că mai important este să nu repetăm greşelile. Am avut un insucces cu aderarea la spaţiul Schengen, indiferent cum vrem noi să o prezentăm sau să o coafăm şi trebuie să vedem de ce am avut acest insucces şi ce nu a funcţionat. Peste tot, în toate guvernele din Europa, în statele mai dezvoltate economic decât România se găseşte acest minister”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi24.
Atributul de negociere al aderării la spațiul Schengen ar trebui să fie al Ministerului Afacerilor Europene și al Ministerului Afacerilor Externe, mai spune Marcel Ciolacu.

Mărul otrăvit din propunerea lui Ciolacu: înființarea unui minister al afacerilor europene ar lua jumătate din influența MAE, dacă nu mai mult, gîndindu-ne că politica externă a României în afara frontierelor europene e destul de subțire. MAE, se știe, e aflat sub tutela directă a președintelui Iohannis, care e greu de crezut că ar putea emite pretenții să își planteze om și la noul minister.

Practic, PSD îi dă de înțeles președintelui că ar putea rămîne fără o mare parte dintre atribute dacă mișcă-n front. De urmărit cum va recepționa președintele propunerea și dacă va reacționa public la ea. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

 1. Se pot face 7 ministere ale afacerilor europene, colonia de sclavi nu va fi privita altfel, cat timp sclavii raman sclavi. Cand se vor ridica in doua picioare, vor avea coloana vertebrala si nu se vor mai umili lingand talpile stapanilor, poate se va schimba ceva.

 2. cu ciolacu la putere
  baga spaima in lichele
  in lichele, in lighioane
  sin fonduri europene

 3. Asa-i trebuie ciumei rosii in frunte cu cioara de Buzau, ciolacu ! Credea prostu’ ca ,daca se face sluga fascistului, o sa-i fie bine…Ei, na ! S-a inselat…

 4. […] Rotativa încinge spiritele – Ciolacu, lovitură în plexul lui Johannis (inpolitics.ro)  […]

 5. […] Autor: Bogdan Tiberiu IacobSursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998