CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ruşanu : Nu poţi să ai domiciliul stabil în Spania şi în acelaşi timp să figurezi şi în Teleorman

0 comentarii / 1548 vizualizări / 20 august 2012

Vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu, susţine că listele electorale nu au fost actualizate de zece ani şi de aceea „nu putem să mai spunem că suntem 18 milioane pe listele electorale”.

Într-un interviu pentru RFI, Ruşanu a afirmat că legea spune „foarte clar că cei care au domiciliul stabil în străinătate votează pe listele suplimentare, nu pot să mai voteze pe listele de acasă”.

”Nu poţi să ai domiciliul stabil în străinătate, să te afli în Evidenţa Populaţiei în Germania, în Italia, în Franţa sau în Spania şi în acelaşi timp să figurezi şi în Vaslui, în Suceava sau în Teleorman, este o dublă evidenţă”, a subliniat vicepreşedintele PNL, conform Agerpres.

În opinia acestuia, în acest interval de timp, de peste 10 ani, foarte mulţi români au plecat în străinătate şi şi-au stabilit acolo domiciliul: ”Nu pot să mai fie cu domiciliul stabil pe listele electorale permanente şi de asemenea foarte mulţi, printr-o selecţie naturală, au părăsit aceste liste electorale”.

Dan Radu Ruşanu precizează că diferenţa pentru validarea referendumului pe actualele liste electorale neactualizate este de 3,72%.

”Acest procent de 3,72%, evident că dacă se actualizează listele, va fi cu mult depăşit şi atunci referendumul va fi valid. Este clar că la referendum s-au prezentat mai mulţi decât 50% plus 1, a mai arătat Ruşanu, în interviul acordat RFI.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998