CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Rusia ameninta cu al treilea razboi mondial UPDATE: Inspectorii ONU, atacati in Siria

0 comentarii / 1413 vizualizări / 26 august 2013

Rusia a avertizat azi Statele Unite cu privire la consecinţe „extrem de grave” ale unei posibile intervenţii militare în Siria, într-o convorbire telefonică purtată de şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov cu secretarul de Stat american John Kerry. Turcia este pregătită să se alăture unei coaliţii internaţionale împotriva Siriei, iar şeful diplomaţiei britanice William Hague a apreciat că este „posibil” să se răspundă folosirii de arme chimice în Siria „fără o unitate totală în cadrul Consiliului de Securitate al ONU”.

„Domnul Lavrov a atras atenţia interlocutorului său asupra consecinţelor exterm de grave ale unei posibile intervenţii militare, pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, unde ţări ca Irakul sau Libia sunt în continuare destabilizate”, se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe. Rusia „este foarte îngrijorată” de declaraţii recente ale americanilor, potrivit cărora Washingtonul este pregătit să „intervină” în conflictul sirian, a subliniat şeful diplomaţiei ruse. Secretarul de Stat american John Kerry i-a sunat duminică pe secretarul general al ONU şi pe miniştrii de Externe britanic, francez, canadian şi rus pentru a le spune că are „foarte puţine îndoieli” cu privire la utilizarea de arme chimice de către Damasc pe 21 august. După acest atac sângeros comis în apropierea capitalei, în care, afirmă opoziţia siriană, în pofida numeroaselor dezminţiri ale Damascului, regimul a folosit arme chimice pentru a omorî sute de civili, ONU a trimis experţi care urmează să înceapă să ancheteze la faţa locului azi, conform Mediafax. În acest context, „Rusia îndeamnă la reţinere în exercitarea unor presiuni asupra Damascului, să nu se cedeze provocărilor şi să se încerce să se creeze condiţii normale pentru ca misiunea ONU să poată efectua o anchetă minuţioasă şi imparţială la faţa locului”, se arată în comunicat.

UPDATE Potrivit unor informații de ultimă oră, inspectorii trimiși de ONU în Siria pentru a verifica utilizarea armelor chimice de către regimul Bashar au fost atacți de lunetiști. Situația devine extrem de gravă, din acest moment, vom reveni.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998