CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Rusii isi baga coada in Hexagon: ”Daca iese Le Pen, evreii din Franta vor trebui sa plece”

0 comentarii / 3567 vizualizări / 24 aprilie 2017

Un anunț tăios al Rabinului-șef al Rusiei, Berel Lazar, pare să lovească în candidatul Frontului Național, Marine Le Pen, care va lupta pentru președinția Franței peste doar cîteva zile. În realitate, s-ar putea să asistăm, însă, la o manevăa diabolică, exact contrară, mai precis la un ajutor discret dat candidatei antisemite de către Moscova.

Berel Lazar a declarat, conform presei israeliene de ieri, că „Dacă Marine Le Pen este aleasă președinte al Franței, evreii trebuie să plece”. Afirmațiile au fost făcute la festivalul evreiesc Limmud FSU din Rusia, unde a avut un auditoriu record de peste 2.500 de participanți. În discursul său, Lazar a mai spus că „situația din Franța este foarte îngrijorătoare. Nu numai din cauza imigranților, ci și din cauza faptului că populația, în general, se radicalizează. Cea mai bună dovadă este creșterea partidelor de extremă-dreapta. „

Problema e că aparentul atac la Le Pen al rabinului rus ar putea fi decriptat cu totul altfel de către musulmanii din Franța, în număr de cca.5 milioane, care pot face lejer diferența în alegeri și cărora e greu de presupus că le-ar displăcea ideea unei migrări în masă a evreilor din Hexagon. De aici pînă la un vot pro-Le Pen nu mai e decît un pas.

Trebuie spus că Lazar este cunoscut drept un apropiat al lui Vladimir Putin, pe care, de altfel, l-a și lăudat în discursul sus pomenit, spunînd: „Putin a fost primul președinte care a vorbit public împotriva antisemitismului și a făcut cel mai mult pentru evreii din Rusia. Nu există antisemitism instituțional în Rusia”. Iar Putin, la rîndul său, e un simpatizant recunoscut al candidatei Marine Le Pen, pe care ar fi susținut-o, conform unor informații des vehiculate, inclusiv în plan financiar. (B.T.I.)

 

foto: times of israel

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998