CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

S-a batut in cuie: un om al lui Soros la sefia SRI

4 comentarii / 4568 vizualizări / 19 februarie 2015

SRI va fi condus curînd de actualul europarlamentar Eduard Hellvig, liberal, fost conservator, fost țărănist, care a mai deținut calitățile de deputat și de ministru al Dezvoltării și Turismului. Va fi, în mod cert, votat de PSD, deși Victor Ponta reafirma, chiar aseară, că nu vrea politicieni la SRI și SIE.

Interesant de remarcat, Hellvig se număra încă de la frageda vîrstă de 20 de ani pe lista bursierilor George Soros în România, la Cluj, pentru ca în scurt timp să ajungă chiar coordonator de programe în cadrul Fundației Soros. George Soros, reamintim este un miliardar și filantrop care a început să aplice, încă de acum cîteva decenii bune, un concept nou, numit ”societate deschisă”, pornind de la ideile filosofului englez Karl Popper, concept grație căruia a militat, a finanțat și a organizat, prin fundațiile sale, schimbările unor regiuni autoritare sau nedemocratice din Est, pe cale pașnică, fără forța armelor. Un conceput utilizat intens, se spune, inclusiv la jumătatea anilor 2000, odată cu revoluțiile portocalii din Est.
În România, printre intelectualii finanțați de Soros se numără figuri grele, precum Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Horia Patapievici, Gabriel Andreescu, Renate Weber, Alina Mungiu, Monica Macovei, Cristian Pîrvulescu și mulți, mulți alții.

La scurt timp după nominalizarea de către președintele Iohannis, în această seară, Hellvig a postat un comentariu pe Facebook:

”Sunt onorat de încrederea pe care mi-a acordat-o Președintele României, domnul Klaus Iohannis, prin nominalizarea pentru funcția de director al Serviciului Roman de Informații. Sper ca, la rândul lor, membrii Parlamentului mă vor considera potrivit pentru a îndeplini această responsabilitate.
Interesul național înseamnă, în actuala etapă a democrației românești și conform voinței cetățenilor, consolidarea statului de drept. De aceea, cred că prioritatea SRI în perioada următoare trebuie să fie consolidarea performanței – în cadrul eforturilor interne pentru întărirea statului de drept, dar și al unui context regional tensionat. Drept urmare, consider esențiale două coordonate de acțiune: combaterea corupției și dezvoltarea capacităților de apărare a siguranței naționale.
Țin, totodată, să precizez de pe acum că sunt ferm convins că o democrație funcțională are resorturile necesare pentru ca statul și propriii cetățeni să se afle întotodeauna de aceeași parte a baricadei. Cu o condiție: ca toate instituțiile să acționeze conform regulilor democrației și ale societății deschise”.

Un text scurt, dar din care nu lipsește, iată, sintagma ”societate deschisă”, conceptul de bază al acțiunilor lui Soros.
Interesant de urmărit dacă se confirmă și informația potrivit căreia la SIE va fi renominalizat Mihai Ungureanu, alt bursier Soros de calibru. Pentru ”echilibru”, nu de alta. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. Spune-o de-a dreptul: un evreu in fruntea SRI pentru a desavarsi disparitia statului national roman! Eu am mai scris pe acest site ca serviciile secrete vor fi conduse de venetici.

 2. Daca cetatenii si statul (national)sunt de aceasi parte a baricadei,cine este in partea cealalta? Este acest Soros si cu ocultatii? Wikipedia”Într-o societate deschisă, instituțiile pot fi modificate în urma unor decizii raționale”(ale cui, si care ratiune?,cum se standardizeaza rationalul?)…”Experimentând prin schimbări treptate”( experimentand , de catre cine si cu ce pierderi? fara aplicarea metodologiei politicilor publice,) …”oamenii” (care oameni? cu mainile goale?)..”pot învăța”…(zau asa?)… să reformeze instituțiile statului fără să cauzeze suferințe inacceptabile” …(cine stabileste acceptabilul si inacceptabilul?)…”semenilor lor”.Cine garanteaza ca nu vor fi suferinte?

  Deci nu mai exista legi naturale sau de justitie valabile, decizia majoritatii, etc…Unde este locul legilor big brother si a acestor big brother, de care parte a baricadei, acolo unde sunt fascistii care au mana libera la orice ? Domnul asta este din zodia Scorpionului, foarte inteligent,nu are studii de drept (handicap real),cu afilierea lui dubioasa la grupul etnic al elitei nemtesti minoritare in prefigurare,precum si cea,a lui Soros,se poate presupune ca va actiona cinic si la obiect (cel impus de sus),fara scrupule.

  Basescu este tot Scorpion, dar are capcitatea (mentala si de actiune )doar la jumatate fata de a acestui personaj.Multa lume este foarte ingrijorata.Gargara asta nenorocita a filozofului Popper(evreu ca si Marx) cu “societatea deschisa”a fost inventata ca o tactica noua de lupta, la nivelul mai avansat de distrugere mondiala, dupa teoria “democratiei” (unde decizia colectiva conta). Acuma cica la un nivel superior se considera o societate în care „indivizii se confruntă cu decizii personale.” (Wikipedia). NU se spune cine sunt acesti indivizi si despre ce decizii clare e vorba.

  Daca sunt indivizi din elita ciocoilor,ar fi de inteles ca astia au resurse si se pot preta la orice decizii personale(precum aia de a reforma institutile statului”), acuma cand deciziile majoritatii nu mai conteza in “societatea deschisa”.Indivizi din categoriile sociale defavorizate pot doar face “decizii personale “de capitulare totala in fata jefuitorilor.

  Filozofi tzionisti cu gargara lor distrugatore precum invocarea unor asemenea baliverne “filozofice” ca o lumina calauzitoare in mangementul politic al unei tari,in special la vreme de razboaie,au in vedere o tinta precisa: continuarea distrugerii prin metode “cica soft “ si la scara globala.Tzionistii incerca sa justifice prin asemenea idei filozofice criminale o tactica similara care condus la comunism si la subjugrea milioanelor de oameni nevinovati, dar acuma va duce la fascismul globalist.Treaba se agraveaza cand este aplicata gargara de catre big brotherul invizibil atotpuernic a caror sefi au mana libera in a lua “decizii rationale “ si cu” caracter personal”…Unde este George Orwell? Dumnezeule ai mila de oamenii nevinovati.

 3. Marsoneria lucra dupa simbolurile numerologiei,astrologiei si literelor(cuvintelor) .Dl acesta are toate indictiile ca va face treaba dupa deviza gastii noi :”lucrul bine facut”La aia ai lor gasca conducatore in control cu distrugera lumii se pun personje cu zodiacul personal in Leu(Netaniahu,Presedintele Obama, Izarescu, etc., …) .La aia subjugatise pun sefi personaje nascute in zodii negative :Scorpion,Pesti, Fecioara, etc. , si minoritari ., ca sa fie capabili sa intretina „razboiul dintre noi” sa nu fim uniti in vreo rebeliune ci sa ne zbatem zi de zi doar sa gasim cativa lei de mancare.Unde pui ca stapanii tiparesc dolari din nimic si fara nici o acoperire in aur in miliarde pentru razboaie .

 4. […] Eduard Hellvig care pare a juca rolul unui desident al fundatiei globalistului George Soros, al carui bursier a fost inainte sa ajunga director […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998