CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

S-a deschis sezonul de vinatoare in PSD: cum ii pune Vanghelie capcane lui Ponta

0 comentarii / 1422 vizualizări / 19 decembrie 2011

Marian Vanghelie a aplicat azi, în PSD, o scenetă ieftină, inspirată din celebrul banc cu rabinul și capra, pe care o bagi în casă doar pentru a te simți bine atunci cînd o scoți. Scopul edilului de la 5? Simplu: lăsarea în ofsaid de imagine a președintelui PSD, Victor Ponta, prin jongleriile cu uite demisia, nu e demisia ale Aurei Vasile.

Actul întîi al piesei. Zi agitată pentru PSD: pe la orele prînzului se anunță că Aura Vasile, unul dintre veteranii partidului și ai parlamentului, și-a depus demisia din grupul parlamentar al PSD și, implicit, din partid. Hodoronc-tronc, și fără să se fi aflat de existența unor discuții aprinse cu cineva din conducerea partidului, tensiuni generate de chestiuni punctuale etc.

„Am hotarat sa vin alaturi de fostii mei colegi, cei care au demonstrat, spre deosebire de altii, ca au valori si principii solide. Sunt un om de stanga si impartasesc valorile UNPR, singurul partid care mai reprezinta astazi stanga romaneasca” afirmă deputata, într-un comunicat remis imediat după aceea ziare.com.

Șocul e cu atît mai mare cu cît Vasile era unul dintre cei mai vocali anti-putere oameni ai PSD, remarcată inclusiv prin atacuri la noul său partid. Victor Ponta, rece, declară că nu îl surprinde decizia deputatei și că vor urma, probabil, și alții. „Sunt parlamentari care acum pe final de mandat văd că nu mai prind un loc eligibil, iar domnul Oprea, aflat şi el pe final de mandat, este foarte generos, şi cu banii şi cu funcţiile şi cu gradele. Este păcat să nu beneficieze de generozitatea domnului Oprea” a spus el, pentru Mediafax, adăugînd că nu a avut vreo discuție cu aceasta, pentru a o convinge să renunțe la gest.
Se lasă cortina, actul întîi s-a terminat.

Actul doi începe cu intrarea lui Vanghelie în scenă, care anunță, în direct la TV, că a avut o discuție cu Vasile și a convins-o. Totul presărat cu un puseu de tensiune ca în telenovele și o internare în spital, direct din biroul primarului. ”Pot sa va asigur un lucru, nu va pleca din PSD si nu se va inscrie in UNPR” a spus Vanghelie, care nu uită să anunțe că ”Am baietii mei, care stau langa dansa si ma vor anunta (cum se mai simte n.n.)”.

Mesajul e clar: nu doar că Marian Vanghelie, – spre deosebire de insensibilul de Ponta care nici măcar nu schițează gestul de a discuta cu Vasile despre răzgîndire -, face eforturi să mențină unitatea PSD, dar pe deasupra are și o grijă particulară, părintească, față de suferinda pesedistă. Se lasă cortina peste actul al doilea.

Actul al treilea e foarte posibil că va avea loc mîine sau în cel mult cîteva zile, cînd Aura Vasile, deranjată că doar Vanghelie s-a preocupat de demisia ei, va anunța public că, totuși, rămîne demisionară din partid, iar Vanghelie va ridica deznădăjduit din umeri spre public: ”Ce să fac, eu am încercat?!!”.

În realitate, nu doar că la UNPR se știa de cîteva zile că Aura Vasile vine la ei, dar se cunosc precis și alte nume de parlamentari din PSD București care vin la rînd. Semn că ceva-ceva mai știe și Ponta cînd spune ce spune.

Simpla demisie a unor pesediști nu e, cum se vede, deajuns pentru actuala putere, care trage sforile în umbră. Esențial este ca ei să și înghesuie PSD, la plecare, în găleata mizeriei morale cea mai profundă, acolo unde omul e disprețuit și considerat doar o marfă.

Deocamdată, Vanghelie pare să fi marcat un punct de imagine în meciul cu Ponta. Deocamdată. Asta pînă cînd se vor prinde, finalmente, pînă și cei mai naivi spectatori că totul e o commedia de’ll arte cu regizori de culoare portocalie. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998