CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

S-a lămurit: nu Iohannis l-a sunat pe Zelenski, ci invers

10 comentarii / 4836 vizualizări / 5 ianuarie 2023

Cei care au crezut că Iohannis a decis ieri să reacționeze – fie și cu mare întîrziere – față de samavolnica lege ucraineană privind minoritățile și l-a sunat pe Zelenski să-i ceară socoteală, au motive să se dezumfle. Nu Iohannis l-a sunat pe Zelenski, ci invers, conform propriei mărturisiri a președintelui ucrainean.

E adevărat că din comunicatul oficial al președinției nu a rezultat, ieri, cine pe cine a sunat, folosindu-se formula neutră ”Președintele României, Klaus Iohannis, a avut miercuri, 4 ianuarie 2023 o convorbire telefonică cu Președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski”.
Dar faptul că amintitul comunicat conține referiri ample, din start, la ce i-a spus și i-a cerut Iohannis lui Zelenski, ca și unele formulări din presă, au indus teza că președintele român l-a sunat pe cel ucrainean ca să-i ceară ”identificarea rapidă de soluții care să răspundă și să remedieze aceste preocupări”, cu referire la legea minorităților recent promulgată de Zelenski.

Aseară, în timp ce la noi se comenta bizareria faptului că Zelenski a scris doar 4 rînduri pe Facebook despre convorbire, fără nici cea mai vagă referire la problema minorităților, a venit dușul rece pentru cei care au crezut în reacția de protest a lui Iohannis.
Mai precis, Zelenski a ținut, aproape de miezul nopții, un speech în care a anunțat că el este cel care l-a sunat pe Iohannis, în cadrul unei operațiuni pe care a numit-o ”maratonul nostru diplomatic”.

În cadrul acestui maraton, Zelenski a vorbit ieri la telefon cu Macron, care ”duce sprijinul european al apărării pentru Ucraina la un nou nivel și îi mulțumesc președintelui Macron”, cu premierul danez: ”Vreau să mulțumesc astăzi Danemarcei după conversația cu prim-ministrul Frederiksen”, ca și cu România.
”Astăzi am avut o discuție cu Președintele României. A fost o conversație plină de sens și cu mai multe fațete. I-am mulțumit domnului președinte pentru nivelul de cooperare atins anul trecut. Acest lucru se aplică și cooperării politice, de apărare și economice. Am făcut multe împreună pentru a proteja regiunea Mării Negre. Sunt încrezător că anul acesta vom face și mai mult.

După cum am spus deja, voi continua o astfel de activitate diplomatică în fiecare zi – acest maraton de negocieri cu liderii statelor partenere și prietenii Ucrainei din întreaga lume”(s.n.)

a completat Zelenski.

Una peste alta, cei care îi vor fi reproșat ieri lui Iohannis că a reacționat cu mare întîrziere la scandalul legii minorităților au greșit amarnic: Iohannis nu a reacționat deloc. L-au ”reacționat” alții. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

10 Comentarii

 1. Observăm că proaspătul „uns” la WH, Zelensky, deja a luat o parte din „diplomația mondială” pe cont propriu: sună / convoacă președinți, le acordă calificative – în funcție de gradul de supușe-nie (mai corect spus, de slugărnicie), intervine „ferm” în politicile interne ale altora, când i se pare că adeziunea la „Glorie Ucraina” nu e așa de perfectă și, pare-mi-se, deja stabilește „cote de participație” la „eroismul Ucrainei”, pe națiuni. Înșiși mai-marii ”UE”, cu Ursula-n frunte și cu morcovu-n fund, vin să „ia lumină” de la Kiev… ce mai… E tare, pianistu’!
  Johanis ? Cârpă a fost de când îl știm și, „de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere”; poate că acum, măcar acum, cei > 66% care „juisau” că le-a ieșit „neamțul” președinte, poate acum mai prind și ei ceva la minte; deși, slabă nădejde.
  Oricum, până pricep și ei ceva, „ne ducem … de suflet” – cum zice Românu la pagubă.

  P.S. Așa se întâmplă cănd miciuna e atât de adâncă, încât a devenit un „mod de viață”, fără de care, cei mai mulți, nici nu înțeleg cum ar mai putea trăi. Întrebarea e: merită ei, oare, mai mult?

 2. CHIAR isi poate inchipui cineva ca Iohannis ar face ceva pentru poporul pe care il dispretuieste?
  NB. In afara de Geta.

 3. […] Sursa: InPolitic.ro […]

 4. Daca dupa 8 ani de slugarit, mai este cineva care crede ca sluga perfecta are idei, reactii, sau comentarii in folosul colonie, inseamna ca chiar nu se pricepe la slugi. El nu este decat o sluga obedienta, care face/spune doar ceea ce i se dicteaza de catre stapani.

 5. Securistan Colonistan Rrrummanistan Tziganistan

  Pizda Ucrainei. Pizda Austriei. Pizda Ungariei. Pizda Turciei. Pizda Olandei. Pizda Europei. Pizda arabilor. Pizda SUA.
  Pizda pt oricine plateste bilet la Securitate ca sa frece cadavrul „statului esuat” numit Republica Romania.

  Ne-au rupt vecinii si „prietenii” in bucati si o sa ne mai tot rupa, iar noi stam in genunchi dupa partenerii strategici sa ne dea indicatii pretioase si to-do list-ul.

  • Pzda tziganca e ma-ta, dosniacule!

  • Coclitule numai pussy ai în gura! De ce? Ești gay? O iei pe din dos ca mru și ca Bombonel?
   Stai ca tu nu nici de asta nu ești bun fiind cu retard grav! Te uiți la nevasta-ta cum o ia și nici măcar nu o iei la frecat! Ce sa freci la râma aia din pantaloni!

   • Sugătorul de kakaras, PyZD-istul alienat mintal, porkăie si le anunţă altora moartea iminentă, ameninta ca un jeg (socru-sau e de la PNL, „aceeasi mizerie” = Famiglia Jeguri) când chiar el e aproape în moarte cerebrală de la demenţă galopantă, prostie crasă şi cretinism endemic degenerativ cu guşă de pork.

    • Coclitule nu ai murit?

 6. […] Bogdan Tiberiu Iacob Sursa: Inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998