CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

S-a nascut un mare suveranist: Cum l-a pierdut U.E. de musteriu pe Basescu dupa condamnarea protejatei sale

6 comentarii / 5622 vizualizări / 8 aprilie 2022

Schimbare incredibilă a viziunilor fostului președinte Traian Băsescu după condamnarea protejatei sale, Elena Udrea. Din cel mai mare promotor, ani de-a rîndul, al cedării masive de suveranitate a României în favoarea UE, Băsescu a devenit peste noapte apărător al valorilor național-suveraniste,, admiră Polonia și Ungaria și critică România că s-a predat instituțiilor europene prin care se urmărește controlul ”statelor slabe”.

”Niciun stat care se respectă nu își încalcă Constituția. România a făcut-o” a spus Băsescu în această seară, la Realitatea Plus, cu referire la condamnarea de către ÎCCJ a Elenei Udrea, în baza unei solicitări a Curții de Justiție a Uniunii Europene de ignorare a unei decizii a CCR.

În UE sunt unii care vor să o controleze. Unul din instrumentele de control al statelor slabe este CJUE, care a încercat să impună Poloniei ca decziile CJUE să fie mai puternice decît constituția țării și Polonia le-a dat un flit de nu s-au văzut. Au încercat să impună acest lucru Ungariei și au fost refuzați. Merge în România! Nu trebuie. În momentul în care ne batjocorim Constituția pe care jurăm toți, judecători, oameni politici…jurăm cu mîna pe Constituție și cu asta începe jurămîntul: ”Jur să respect Constituția și legile țării”. Iar astăzi am ajuns ca, pe niște indicații de la CJUE, să facem pulbere Constituția.
Păi, trebuie să vedem dacă vrem să mai fim stat!
E adevărat că Tratatul UE generează unele cedări de suvernitate, în diverse zone, dar nu în Justiție, nu în Constituție. Noi am intrat în UE cu o Constituție votată prin referendum, ea nu poate fi încălcată prin indicații de la CJUE. Credeți că acest popor ar vrea să aibă o Justiție controlată de la Bruxelles sau o Justiție sub Constituția României votată de popor? Românii vor vrea o Constituție care să fie respectată. În momentul în care ne pierdem Constituția ne pierdem toate reperele. CJUE nu substituie Constituția României, iar garantul respectării Constituției e președintele României” a tunat Băsescu.

Interesantă poziționare.

„Numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o putere economică şi militară. Altfel, Europa va rămâne o carte de istorie a lumii, în care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi” afirma același Băsescu în august 2011.

În noiembrie 2012, tot el Băsescu era profund nemulțumit că UE se confruntă cu o serie de probleme și punea asta pe seama refuzului unor state de a ceda mai multă suveranitate Bruxellesului.

“Atat s-a putut. Atata au fost dispuse statele membre sa cedeze din suveranitate, intr-o zona care a fost foarte sensibila pana acum. Sigur, nu e o noutate in UE cedarea de suveranitate (…) Acum s-a accentuat cedarea de suveranitate, dar ea este insuficienta, pentru ca, in viitor, sa avem o UE competitiva. Pasii urmatori va trebui sa-i facem destul de repede, pentru ca aici nu mai este vorba despre interes national, discutam de un interes european. Si eu nu ma feresc sa spun ca va trebui sa avem curajul sa spunem natiunilor noastre ca solutia corecta este realizarea Statelor Unite ale Europei. Va trebui, mai devreme sau mai tarziu, sa ne punem cu totii la un loc suveranitatea, pentru a crea suveranitatea UE.” declara Traian Basescu.

Cel mai flagrant caz a fost, însă, în decembrie 2017, în Senatul României, la dezbateri pe marginea unor modificări propuse de PSD-ALDE la legile Justiției, cînd s-a vorbit intens despre refuzul Poloniei și al Ungariei de a se conforma cererior UE privind cedarea de suveranitate privind Justiția și Constituția.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, și-a manifestat atunci admirația față de opoziția Poloniei și Ungariei și a declarat în plen:

„Nu vorbim de suveranitate, ci vorbim despre altceva, despre alte valori, vorbim despre statul de drept. Revenirea la statul de drept, nu la ceea ce se numea odinioară statul de drept în perioada comunistă, când discutam despre întărirea legalităţii socialiste. Ce însemna legalitatea socialistă? Forţa instituţiilor care bineînţeles că nu aveau niciun respect pentru drepturile cetăţenilor. Eu ceea ce vorbesc azi este necesitatea protejării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti care este o valoare fundamentală nu numai pentru România, dar pentru întreaga UE. Stă la baza construcţiei UE. Vreau ca România să fie nu numai membră teoretic a UE, ci membri de facto şi în profunzimea valorilor. Nu să ne fălim că suntem membri şi facem în România un fel de creaţie care seamănă mai mult cu ceea ce vedem în Rusia învecinată. Ce s-a întâmplat în România în ultimii ani nu este stat de drept”.

Cine i-a servit imediat o replică tăioasă?
Ați ghicit: senatorul Traian Băsescu.
Care a subliniat, prompt, că, atunci când România a intrat în UE, a cedat din suveranitatea sa:
„Avem capitolul 3 din Tratat, care dă o listă întreagă de domenii în care Bruxelles este suveran şi nu statul naţional. Încurajarea naţionalismului este distrugerea UE. Nu mai suntem suverani în sensul clasic al cuvântului de când am intrat în UE”.

Ignorarea cerințelor UE era, pentru Băsescu cel de acum cîțiva ani, echivalentă cu distrugerea Uniunii.
Conformarea la aceste cerințe este, azi, pentru același Băsescu, echivalentă cu distrugerea statului românesc.
Ce s-a aflat între aceste poziții radical diferite?
Un fleac: condamnarea favoritei sale.
Un simplu verdict de corupție și lui Băsescu i-au explodat toate principiile și viziunile.
Ce face dragostea din om…(Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

 1. Bun articol și bune pasajele găsite.
  Din păcate, avem de ales între un corupt, marginalizat de UE și care apelează la un pic de populism pentru a se salva (Dragnea, PNL de acum, Băsescu) și „incoruptibilul” care face trafic de influență pentru sponsorii din UE care l-au crescut.
  Cețăteni, Europa nu este un salon de domnișoare. UE are drept competență exclusivă domeniul concurenței și piața economică. Adică, este un iad și un adevărat război economic în UE. Cei slabi sunt mâncați cu fulgi cu tot. Iar lupta economică se duce cu toate armele. Germania folosea gaz rusesc la un preț de 10 ori mai mic decât cel pe care îl cumpără prostănacii estici. De unde și vehemența cu care Polonia cere renunțarea la el. Acesta este cel mai recent și transparent exemplu.
  Deci când pe tine te trădează chiar politicianul eurofil și „incoruptibil” și preferă concurența vestică, România este terminată.

 2. Nu am sa ma refer la Basescu, ca la Petrov ! – ca pe vremea cand “servea Patria” sub numele de Petrov, inca mai erau unii care tineau cu tara…
  Daca Basescu, chiar vrea dreptate, ar trebui sa vina cu lustratia, in primul si in primul rand, la adresa lui!
  Sa vina si sa recunoasca – cu subiect si predicat – cum a luat, si-a insusit, a distrus, a furat, a nenorocit tot ce i-a stat in cale!… iar in calea lui, in primul si in primul rand, a stat… ROMANIA!
  Da, mizeria facuta de ICCJ (cei 4 “cavaleri ai Apocalipsei” zisi si judecatori de Inalta Curte – felicitari presedintei completului, care NU A VRUT SA SE PROSTITUEZE, PRECUM EL, BASESCU – timp de mult mai mult decat 10 ani!) reprezinta sfarsitul Constitutie si, deopotriva, interpretarea cu REA-CREDINTA a unei decizii a CJUE (pentru unii este foarte greu de inteles sintagma “impunitate sistemica”).
  Basescu, astazi, plange de mila Constitutiei!
  Acelasi Basescu, Presedinte fiind, a calacat-o in picioare – hahaindu-ne in fata – ca deh, era la butoane!
  A folosit CSAT-ul ca pe propria lui CURVA! Astazi, se oripileaza ca si altii o fac!
  A folosit ICCJ – prin SRI – ca pe sluga sa personala, tinand si lectii de morala celor care ii stateau in cale.
  A “fatat” MONSTRII, gen Kovesi, pentru ca – nu-i asa – a putut!
  Astazi, in NEMER
  NICIA LUI isi/ne reamineste ca JURAMANTUL este pe Constitutie si pe legile tarii!
  Ne aflam in Postul Pastelui, IUDA ce esti! SI TU AI DEPUS JURAMANT PE ACEEASI CONSTITUTIE, DAR ASTA NU TE-A IMPIEDICAT SA O DESCONSIDERI, CREZAND CA JURAMANTUL TAU STRAMB NU TE VA COSTA! – aviz amatorilor (fie ei judecatori, parlamentari sau guvernanti: continuati sa va-ncalcati juramantul depus, pe Constitutie si pe Biblie, si veti plati si voi, dar mai ales COPIII VOSTRI! – luati aminte la Basescu, cel ce parea de neatins).
  Nu ne ajuta sa te spanzuri, precum cel ce s-a vandut pe 30 de arginti…
  DACA VREODATA, IN VIATA ASTA A TA MIZERABiLA, AI TINUT LA TARA ASTA, LA AlTCINEVA IN AFARA DE TINE (nu la familia ta, ca pe ea ai nenorocit-o!), DACA VREI DREPTATE… SPUNE ADEVARUL: DESPRE CE AI FACUT, DESPRE CUM AI ACCEPTAT SA NE VINZI, DESPRE CINE TI-A PROPUS SA O FACi!
  ADEVARUL TE VA ELIBERA!
  Alege sa nu o faci, iar nepotii tai te vor blestema, IUDA ce esti!
  Ai distrus tot ce-ai atins, te-ai dat familist, te-ai dat patriot, te-ai dat tot ceea ce, in fapt nu ai fost!
  La capat de drum… ELIBEREAZA-TE SPUNAND ADEVARUL!!!
  PE TOT!… ca mai rau decat iti este acum, nu are cum sa-ti fie!
  Poate ca atunci cand ne-ai vandut – crezand ca nimeni nu te va afla – ti-ai imaginat c-o faci in beneficiul nostru, al simplilor cetateni; ulterior, cand lucrurile au luat-o razna, poate ai sperat ca faptele tale nu te vor urmari, pe tine si pe ai tai!
  DOAR ADEVARUL TE VA MAI ELIBERA! TU, NU MAI AI NIMIC DE PIERDUT – te-au nenorocit si pe tine si pe familia si apropiatii tai! MACAR SCAPA-NE PE NOI, AMARATII ASTIA AI CAROR PRESEDINTE NE-AI FOST TIMP DE 10 ANI!
  MACAR NU PUNE ANATEMA SI PE URMASII COPIILOR TAI, DACA PE EI AI FACUT-O DEJA!
  Este ultima sansa ca Romania sa o ia de la inceput!
  Astazi, nu mai avem presedinte, nici guvern, nici parlament – iar de ieri, nici macar Constitutie!… pentru ca da, asta s-a-ntanplat la ICCJ!
  Nu duce cu tine-n mormant, adevarul despre ceea ce s-a si se intampla!
  NU NE CONDAMNA, PE TOTI!
  FA CEEA CE TREBUIE SA FACI: AJUTA-NE PRIN DEMANTELAREA ACESTUI TICALOSIT SISTEM, IN CARE AI CREZUT, PE CARE L-AI CREAT (crezand ca te va proteja pe tine si pe-ai tai), DAR CARE, IN FINAL, TE-A SI NE VA NENOROCI, PE TOTI!!!! – inclusiv pe imbecilii, de ne guverneaza ( de la Victoria, de la Cotroceni sau din Parlament) sperand ca ei vor fi scapati!
  SPUNE-LE CA VANZAND ROMANIA SI VANZANDU-SI TARA, MAI MULT DECAT DISTRUGERE NICI CA VOR OBTINE – CA TU O STII PE PROPRIA-TI PIELE!
  PS: daca mai ai un dram de demnitate, ca om, dupa afirmatiile (corecte) la adresa CJUE… da-ti demisia din Parlamentul European… macar in al XII-lea ceas, nu te mai agata de ceea ce nu merita!

  • 1 Il creditezi pe Base cu mai multa putere decat avea pe persoana fizica si in functie adunate.
   2 Romania era un stat mafiot-esuat-colonie inainte de bahsesku.
   3 Marinaru nu a venit niciodata singur in functiile sale ocupate si nici nu a condus tara singur pe persoana fizica, a fost asistat, coordonat, ajutat, sustinut de forte interioare si forte exterioare statului roman.
   4 Nu este in interesul Romaniei sa isi dea demisia Basescu, de ce sa piarda Romania un MEP?

   Este corect sa invinuim intregul regim Basescu pentru ca au batut in piatra 2 comorbiditati ale Romaniei : statutul de tara experiment si statutul de colonie imputita.

   Cea mai imputita, slugarnica si abjecta colonie este colonia Romania, intr-un secol al libertatii, al suveranitatii depline, al unei ordini mondiale liberale, fara imperii la granita care sa ne calce pe cap, noi am ales sa devenim o colonie imputita si abjecta, sa ne autodistrugem. Am privatizat(distrus) economia, traim din imprumuturi si importuri, am privatizat statul roman(unii ii spun coruptie, politizare, neprofesionalism, rautate, lipsa de personal, lipsa de conditii, GRESIT!, daca o institutie face sau nu face ceva in functie de spaga, ordin de la ambasada, santaj, interes de grup sau politizare ,aceea este o institutie privatizata de facto, in limbaj popular „corupta”) si am pustiit tara de romani, din 23 de milioane de romani, au ramas 15-16 milioane. Adica 1/3 romani nu se mai afla in Romania. Romania nu si-a pierdut o treime din populatie nici macar in WW1 si WW2 adunate. Am pierdut o treime din romani pe timp de pace, de democratie liberala si capitalism. Tinerii nu mai simt nicio legatura cu tara si cu neamul lor (asa au fost educati, nu este vina lor, alte tari nu si-au autodistrus identitatea, credinta si cultura,de aceea in Polonia si Ucraina tinerii fac coada la recrutare), vad si simt si ei toate probeleme tarii care nu exista afara, de aceea romanii fac coada la pasapoarte. Ce mostenesc tinerii romani ? Un „stat mafiot” „stat esuat” pradat, depopulat, corupt.
   Tinerii vad ca nimic nu merge bine in tara asta, totul este o spoiala, o carpeala, o forma fara fond, hotie, coruptie, rautate peste tot, o societate infecta. Romania este cea mai crestina tara din UE, dar aici sunt cele mai multe cazuri de trafic de carne vie si alte infractiuni odioase, suntem nr.1 sau nr.2 in orice top negativ al U.E.

   Justitia este esuata de sus pana jos (CSM condus interimar ilegal, ICCJ ignora in mod regal CCR, parchetele NU VOR sa ancheteze infractiuni de competenta lor, judecatorii judeca 3/4 cazuri de pedofilie drept „sex consensual cu un minor”, coruptie si lene multa in politie si parchete, lipsa de personal, termene infinite, ofiteri implicati direct in traficul de persoane, dar nejudecati si beneficiari de pensii speciale astazi, etc), puterea executiva este militarizata (pe fatza sau pe sub camasa) si se substituie puterii legislative prin OUGuri, Parlamentul nu mai exista , este doar o alta institutie pentru sinecuristi, serviciile „da inteligentze” sunt miruite de ambasadele straine, Armata Romana a fost dezindustrializata (nu mai avem industria militara, offsetul nu se aplica), echipata cu fiare vechi scumpe americane(alea sovietice merg doar la parada), tinuta cu salarii FOARTE mici, plina de coruptie, cu un corp profesional micsorat de la an la an, cu putine recrutari, cu putini voluntari si ocazional trimisa sa moara in razboaie straine si cretine dupa ce militarul a platit pretul corect pentru a castiga niste bani in plus pentru familia lui, nu poti duce dracului un caine la veterinar cu salariul de militar in Romania.
   Sa mai spun de masurile din pandemie? Ca s-a comis un genocid asupra celor vulnerabili, bolnavilor cronici, bolnavilor de cancer? Ca le-au fost anulate programarile, operatiile, internarile? Ca au fost tinute spitalele goale? Ca au murit 80% din bolnavii de cancer? A raspuns cineva, raspunde cineva pentru acest genocid? Pentru ingroparea mortilor ucisi de anumite autoritati ale statului in saci de gunoi raspunde cineva? Pentru transformarea inmormantarilor in procese de decontaminare arafatizate? Pentru ce au inchis cimitirile si nu ne-au lasat sa ne plangem mortii? De ce era obligatoriu sa fie vaccinati copii in loc de persoanele vulnerabile si cele batrane?

   Romania este un „stat experiment”, un „stat mafiot”, un „stat esuat” si o colonie imputita.

   • Nu vreau sa consideri că îți contrazic imaginea de ansamblu. Dar vreau să știi că problema bolnavilor de cancer este puțin altfel. Nu au murit pentru că au fost închise spitalele. Au murit pentru că a existat o criză prelungită de medicamente încă dinainte de pandemie și au mai murit și de Covid. Iată niște referințe de studiat.
    La începutul pandemiei, RFI avea un interviu cu Cezar Irimia:
    30 MARTIE 2020
    Bolnavii oncologici, uitați de autorități. Dacă nu mor de cancer vor muri de COVID și invers
    Cezar Irimia: Pacienții sunt disperați. În primul rând pentru că nu își mai găsesc tratamentele uzuale de luni de zile. În al doilea rând pentru că se simt marginalizați prin măsurile luate. Noi considerăm aceste măsuri luate pentru protecția lor, dar și pentru protecția cadrelor medicale ca fiind unele bune, dar trebuie suplimentate în cazul pacienților cronici. Tratamentele programate, tratamentele perfuzabile trebuie să se facă la timp. Nu trebuie amânate.
    Rep: Câte persoane estimați dumneavoastră că s-ar afla în acest moment într-o poziție vulnerabilă? Vorbim despre oamenii pe care îi reprezentați.
    C.I: Marea majoritate și știm că în România sunt peste trei milioane și jumătate de pacienți cronici, iar în oncologie sunt peste 120.000 de pacienți în acest moment în tratament efectiv.
    Acești pacienți trebuie monitorizați permanent, iar tratamentele trebuie făcute la timp. 120.000 este un număr foarte mare în condițiile date, dar dacă nu mor de cancer vor muri de COVID și invers.

    Iar apoi in 2021:
    „În România s-a înregistrat cel mai mare număr de decese provocate de cancer din ultimii ani. Ce s-a întâmplat”
    În 2019, aproape 50.000 de români s-au stins din cauza cancerului, iar anul trecut cifrele au urcat la 60.000 de decese. În schimb, a scăzut numărul celor la care cancerul a fost depistat prima oară. Desigur, nu s-a întâmplat nimic miraculos… Pur și simplu, celor cu semne precoce de boală ori le-a fost teamă de a merge la doctor ori au fost puși în coadă listei de priorități.

    Deci aveam 120 000 de bolnavi de cancer la inceput de pandemie si au murit cam 100 000 pana in 2021 (adica acei 88% anuntati de CNAS). Dintre acestia, doar 60 000 au murit de cancer. Si sunt doar cu 10 000 peste cei decedati in 2019. Acestia mor din doua cauze principale: descoperire tardiva pentru ca nu sunt bani pentru investigatii medicale si lipsa medicamente dupa cum ne spune Cezar Irimia.
    Restul de 40 000 pana la 100 000 au murit probabil de Covid avand si cancer foarte putin tratat. Probabil ca putem pune cei 10 000 in plus din 2020 fata de 2019 pe seama inchiderii accesului la spitale.

    Deci, de fapt, nu limitarea accesului la spital a creat problema dramatica a bolnavilor de cancer ci lipsa cronica a medicamentelor/investigatiilor (care ucide anual 50 000) si infectarea cu Covid (lucru care tine si de cultura, preventia infectarii si nu de vaccinare pentru ca vaccinul la bolnavi cancerosi nu este dovedit sa ajute cu ceva).

 3. Nu in ultimul rand, Basescu este CEL CARE A TRANSFORMAT CONSILIUL SUPREM De APARARE A TARII IN ORGAN DE LEGIFERARE – ca sa a vrut muschiu’ lui si i-a convenit in sarisfacerea intereselor sale personale si politice – CALCAND IN PICIOARE CONSTITUTIA – ce pe care a juratvsi el sa o apere!
  Aztazi, cand il doare, uita ce a facut! Astazi, dupa ce a calacat-o in picioare – alaturi de TOATE CELELALTE LEGI ALE TARII (ca nici pe acelea nu le-a respectat, vezi toate derogarile pentru pagiatori “merituosi” gen Kovesi, inaintari in grad la militari etc. etc.) – vrea suprematia ei, a CONSTITUTIEI ROMANIEI!
  IUDA… tu si ai tai culegeti astazi ceea ce ai semanat!
  Asa ca, FA BINE SI DETONEAZA-TE ( da cu NUCLEARA) si spunen-ne: DE CE, PE CAT SI PENTRU CE N-AI VANDUT… DAR MAI ALES CUI NE-AI VANDUT (ca, altfel, dupa ce te vor fi distrus pe tine, iti vor distruge si nepotii – care vor ajunge sa traiasca in mizeria de ne-o lasi mostenire!)

 4. E o schimbare de opinie doar de circumstanta. Se refera strict la dosarul concubinei prezidentiale care ceruse in dosar un punct de vedere de la CJUE. In aceeasi emisiune a spus ca in mandatul sau, in afara de fratele lui, nu a fost arestata nici o persoana importanta! Si ca in dosar s-a respins efectuarea unei expertize independente fiind luata in considerare doar expertiza DNA. De asemenea, in dosarul FLOTA ”un retardat de politist s-a dus sa caute navele in Norvegia si la Anvers”, iar daca un magistrat(!) nu ii admitea o expertiza independenta, ramanea cu prejudiciul stabilit de DNA, la valoarea de 300 milioane de dolari! Basescu este in continuare detasat de realitate, el considera ca este o nedreptate numai ceea ce se refera la el, la concubină si la familie, in rest, ceilalti nu contează. Nu conteaza atrocitatile si abuzurile traite de popor in mandatul sau. In continuare a facut un apel subtil catre americani, cand s-a laudat ca el a fost cel care le-a propus americanilor sa aduca baze militare in RO. Dan Voiculescu a ”beneficiat” si el de o expertiza DNA, fiicele lui au avut conturile blocate, ceea ce la Udrea nu s-a intamplat. Judecatorul Mustață, nu mai amintesc. Flota, daca vindea 300 de vapoare de hârtie si tot exista un prejudicu, pe cand asa, a fost zero! El si familia lui ar merita sa fie inchisi pe viata! Udrea a avut un buget de 4 miliarde euro, cel mai mare buget, si ce-a facut pentru turism? NMIC!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998