CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

S-a spart ”fratia baronilor”? Blaga trece la ”periajul” lui Traian & Udrea

0 comentarii / 1573 vizualizări / 20 aprilie 2010

Războiul surd al președintelui cu aripa baronilor din PDL pare să se fi tranșat deja în favoarea lui Băsescu, dacă analizăm modul în care Vasile Blaga se repliază prin anumite declarații de presă și se plasează în afara legendarei, de acum, tripletă BVB, adică Berceanu-Videanu-Blaga.

Nu e în dizgrația președintelui, ba chiar ”dimpotrivă”
Astfel, dacă Radu Berceanu se menține pe poziții publice acide la adresa lui Băsescu, Blaga o lasă ceva mai moale, speriat, probabil, de gîndul că ar putea intra pe lista remaniabililor. Într-un interviu apărut azi, în ”România liberă”, cu doar cîteva ore înaintea urcării Golgotei Cotrocenilor, la consultări, Blaga îl perie din greu pe șeful statului, ba chiar și pe marea protejată a acestuia, Elena Udrea. Secretarul general al PDL spune, astfel, că ”Preşedintele este extrem de respectat în PDL. Gândiţi-vă că a dus partidul de la 7 la sută la aproape 40 la sută” și nu ezită să desființeze legenda prieteniei președintelui cu asfaltatorii, spunînd că aceștia au luat mai multe contracte de la ceilalți miniștri ai Transporturilor decît de la Băsescu, ceea ce l-ar include și pe colegul său, Berceanu. ”PDL a ţinut cont şi înainte de părerea preşedintelui şi va ţine şi în viitor, chiar când Traian Băsescu nu va mai fi preşedintele României” mai spune, mieros, Blaga. În treacăt, el nu ezită să arunce că nu a fost niciodată în dizgrația președintelui, ”dimpotrivă”. Aproape înduioșător e modul în care Blaga se scoate de pe lista vechiturilor, în opoziție cu tînăra generație care ar trebui promovată la congres, el amintind că are aceeași vechime în partid ca și Roberta Anastase.

”Udrea își face bine treaba la minister”
Cel mai interesant, însă, Blaga o laudă pe Elena Udrea, despre care se știe, demult, că nu e chiar feblețea sa: ”A confirmat. Este extrem de organizată şi de prezentă”. El mai spune că o place, și încă ”din mai multe puncte de vedere, dar nu vi le spun pe toate. Este o bună colegă, îşi face treaba bine la minister”. Întrebat pe cine preferă dintre Udrea și Macovei, greul pedelist răspunde prompt: ”nu mă feresc să spun: Elena Udrea. Într-un partid atunci când s-a luat o decizie ea trebuie respectată, fiindcă nu suntem ONG, iar atunci când ridici probleme e bine să aduci şi soluţii”. Iar Elena Udrea ”are soluții” dezvăluie el.

În altă ordine de idei, atacul lui Băsescu la ”frăția baronilor”, derulat prin criticarea guvernului și amenințări cu remanierea este susținut și de gruparea independenților, care, prin intervenția în chestiunea pensiilor militare, a lui Gabriel Oprea, primește o nouă lovitură chiar din interior. Interesant de remarcat, ziarul prezidențial ”Evenimentul zilei” se ocupă, la fel de prompt, de imaginea lui Oprea, publicînd integral o scrisoare a acestuia către familia unui soldat căzut în Afganistan, semn că taberele sunt din ce în ce mai clar delimitate în interiorul puterii, cu avantaj, se pare, pentru cea a președintelui.(Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998