CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

S-au dezlantuit vrajmasii Antenelor

0 comentarii / 1907 vizualizări / 3 iunie 2013

Cine sunt ei? Doua posturi de televiziune: Romania TV si B1 TV. Doua ziare nationale: Evenimentul Zilei si Romania Libera. Intreaga armata de sustinatori ai regimului Traian Basescu. Nu ma refer la cei invizibili. Cei vizibili sunt, intre altii, si consilieri prezidentiali platiti din bani publici. Si, nu in ultimul rand, Laura Codruta Kovesi, noua sefa a Directiei Nationale Anticoruptie.

Cazul, in buna masura inventat, numit Sorin Alexandrescu – seful Antenelor, a creat o oaste de stransura. Care se napusteste, cu toata forta si cu o inversunare demna de o cauza mai buna, impotriva a tot ceea ce reprezinta Antenele. Sunt, rand pe rand, terfeliti astfel unii dintre cei mai prestigiosi realizatori de dezbateri politice pe sticla. Se incearca demonizarea lor. Crearea unei imagini conform careia singurul lucru pe care il fac de fapt Antenele este sa santajeze tot ce misca. Evident, in numele lui Dan Voiculescu.

Tonul il da televiziunea domnului Sebastian Ghita care nu se sfieste sa construiasca un intreg scenariu bazat pe o teorie a conspiratiei. Vedetele Antenei 3, conform versiunii lansate de Romania TV, s-au constituit intr-un fel de organizatie – se sugereaza un grup criminal organizat – care, printr-o veritabila diviziune a muncii, ar fi preluat in atentie si in scop de santaj cate un ministru al Cabinetului Ponta.

Doamnei Laura Codruta Kovesi nu-i mai ramane decat sa procedeze dupa propriul tipar. Adica, in baza unor supozitii si a unor inregistrari, sa-i umfle pe strada pe realizatorii Antenelor. Si sa-i incarcereze. Si, daca tot ne referim la supozitii, adica la suspiciunile de care se face vorbire in motivarea mandatului de retinere pentru o luna a lui Sorin Alexandrescu, atunci sa-i sugeram sefului DNA si solutia. Sa puna cap la cap cateva inregistrari. Nici nu este nevoie sa fie telefonice. La tipul de anchete pe care le vedem in ultima vreme, DNA ar putea prelua direct transmisiile Antenei 3. Si ale altor posturi de televiziune.

Primele inregistrari arata cat de vinovati se fac cei de la Antena 3 care, dupa ce l-au santajat de l-au rupt pe Traian Basescu, inclusiv cand acesta se cazase in garaj, au santajat-o si pe doamna Kovesi, pe vremea cand era procuror general al Romaniei, au mai santajat si cativa judecatori de la Curtea Constitutionala, chiar si cativa magistrati si nenumarati demnitari PDL sau de la Cotroceni. Celelalte inregistrari ale posturilor Romania TV si B1 TV ar putea fi utilizate drept rechizitoriu. Si astfel treaba va fi fost facuta.

Chiar asa! A sosit momentul sa ma intreb – si recunosc, nu este prima data – ce ii mana in lupta pe unii jurnalisti sau pretinsi jurnalisti de la posturile de televiziune si de la ziarele citate mai sus. Intr-un stat democratic, in care presa nu este deloc infiltrata sau este mai putin infiltrata, opiniile politice nu sunt puse la zid. Iar cei care le emit nu sunt ciuruiti de cine vrei si cine nu vrei. Si in niciun caz de cei care se numesc jurnalisti. Ca jurnalist il poti iubi cat vrei pe Basescu, o poti adora pe Kovesi, poti sa-i sustii cu argumente sau cu opinii, dar in niciun caz nu este permis si nu este etic sa-i ataci la persoana, incercand sa-i demonizezi, pe cei care au opinii diferite.

Se intampla insa la noi. Si asta ii descalifica pe autori. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998