CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sa ne panicam? Orban face marele anunt despre Romania si posibilul conflict din Ucraina

3 comentarii / 3718 vizualizări / 6 aprilie 2021

Președintele PNL, Ludovic Orban a abordat azi, în premieră, situația care se înregistrează la granița dintre Ucraina și Rusia, vorbind de ea ca despre un ”moment special” fără a face nominalizări. El a ținut să puncteze că într-un asemenea moment, România devine extrem de importantă pentru NATO.

”Am participat, astăzi, la masa rotundă organizată de Comisia de Apărare, Ordine publică și Securitate națională din Camera Deputaților, cu tema ”Importanța geostrategică a Mării Negre și contribuția României la Flancul Estic”” a scris pe Facebook liderul partidului de guvernămînt.

”Ne regăsim într-un moment special în care importanța noastră pentru Alianță și atașamentul nostru pentru valorilor ei sunt mai evidente decât oricând(s.n.). Pe de altă parte, ne aflăm în fața unui moment în care Alianța urmărește să se adapteze unui mediu de securitate marcat de multe elemente noi.

Situația de securitate în regiunea Mării Negre este caracterizată, pe de o parte, de o creștere a prezenței militare și, pe de alta, de intensificarea acțiunilor hibrid, astfel că sunt necesare în continuare eforturi de punere în aplicare a măsurilor de consolidare a posturii NATO de descurajare și apărare în regiune.

Sunt bucuros să afirm faptul că România reprezintă un pol de stabilitate prin participarea sa la misiunile aliate la Marea Neagră și prin găzduirea pe teritoriul său a structurilor multinaționale ale Alianței.
Suntem 100% alături de aliații noștri euro-atlantici în această luptă pentru viață și securitate comună, Alianța Nord Atlantică dovedindu-se mai puternică și mai solidară ca oricând, pentru a-și proteja statele membre și cetățenii lor” a spus fostul premier. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

 1. V-am spus eu ca sint un mare Prim_Ministru. Si Citu este foarte mare. Despre Satrapul Sef Klaus I nu mai trebuie sa va aduc aminte, Iar voi suferti de klaustrofobie…

 2. Intre timp tzaganu bashit victor roncea de la activenews .com .securetele care il lingea in cur pe petrov scarbashescu are accese de isterie antiruseasca pe motiv ca doamna Sosoaca a cerut Russiei scuze.

  Concret Diplan altfel un tip inteligent a deturnat protestele anti-regim cu un mars la Ambasada Russiei pentru evenimentele de acum 80 de ani de la Fintina Alba

  Diplane, nu Russia e de vina pentru masacrarea romanilor,
  Oricit te manipuleaza si te impinge de la spate tzaganu Roncea, nu rusii i-au omorit pe romani.
  UKROPII au facut-o

  Aceiasi ukropi care astazi fac imposibila viata romanilor din Bucovina, teritoriu romanesc furat de la noi in caz ca intelegi mai greu domnu Diplan.Iar daca romanii se vor baga pentru imputitii si nespalatii de Ukropi, intr-un ipotetic razboi cu Russia inseamna ca meritam ce e mai rau.

  Inca ceva pentru cei de la activenews .com
  Scapati de propagandistul tzagan si securete victor Roncea.Va produce daune inimaginabile cu rusophobia lui

 3. …”pol de stabilitate” poate fi o formula cand vorbim de pace, nu de razboi!!!! Ce bine stau politicienii implicati in toate astazi la vocabular, dar pe front cuvintele nu fac doi bani, norocul lor ca n-au nicio legatura cu el, altii sunt cei ce-si fac incalzirea de ceva timp pentru a fi tintele gloantelor de ultima generatie ce vor veni cam din toate partile …dar ce conteaza, ne aflam in „momentele speciale” anuntate cu patos chiar..cine oare s-a mai bucurat vreodata in istoria lumii ca razboiul „se joaca” pe „teritoriul sau”?! mai exista populatie pe aici sau se afla deja pe lista mortilor?!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998