CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Să ridem cu statutul PDL

0 comentarii / 1371 vizualizări / 15 aprilie 2010

Pe vremea defunctei guvernări CDR, ziariștii și publicul larg se amuzau copios pe seama celor două organisme de coordonare a coaliției CDR-USD, celebrele CoCoPo și CoCoPa, nume caraghioase, la fel ca majoritatea acțiunilor politice din acea vreme, de altfel.

Cu toate acestea, organismele în cauză nici măcar nu se apropie de structurile de conducere definite în noul statut al PDL, care zăpăcesc complet pe neavenitul care îndrăznește să citească documentul. Nici măcar politico-birocrația comunistă nu a putut scorni atîtea sigle și abrevieri. Să ne întrebăm, spre exemplu, ce se întîmplă dacă o decizie a BPC este contestată de BPL și CCC, dar CCJ o susține, în timp ce BPMB și CCMB nici nu vor să audă de ea? S-ar putea apela la arbitrajul SRUMGC ori al CNSEL, dar dacă nu ai susținerea CCL nu ai făcut nicio brînză. Așa că ori te pui bine cu CJSEL, CMBSEL și BPJ, ori ai încurcat-o cu BPSMB, pe lîngă care ține aproape OZ, dar nu și BPZ, structură cu accese de independență de-a dreptul enervante.
Nu rămîne decît ca CCSMB, CNC și CDN să se pună de acord, în acest caz, cu OTS-PDL și OF-PDL, altminteri pot apărea dificultăți majore cu OPV3, cu OOAPDL dar, mai ales, cu GP al PDL. Și atunci, să te ferească Dumnezeu să ajungi la mîna GA, a LAL-PDL și a CN (COCN), că nu te mai spală toate apele din rețeaua hidrologică națională. Și toate astea deși se știe că, în PDL, singura abreviere care contează e TB și, din cînd în cînd, EU. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998