CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sacrificiu de nebun

0 comentarii / 3054 vizualizări / 11 noiembrie 2011

Intr-un joc de sah, real sau politic, este un fapt comun ca jucatorii sa sacrifice o piesa pentru a reusi sa captureze una mai importanta. Fara a face niciun fel de exces de imaginatie, ne putem gandi la Sorin Apostu ca la o piesa relativ importanta din echipa nationala PD-L care este sacrificata pentru a obtine ceva mai mult. Adica o alta piesa. Sau, in ultima instanta, pozitie strategica mai buna. Ce ar putea castiga PD-L in schimbul primarului de la Cluj si daca el ar fi, sa spunem, nebunul de sacrificiu, care ar fi turnul ce poate fi capturat in schimb sau, cine stie, regina? Cine ar fi regina? De ce prezint acest tip de rationament? De ce pun in acesti termeni un caz penal petrecut la Cluj? De ce nu cred, pur si simplu, ca DNA isi face treaba? Sufar de scenarita?
A scapat Daniel Morar din lesa? A scapat DNA de sub controlul politic? Sunt prea experimentat pentru a ma amagi. Nu cred in miracole. Nu cred ca, pe neasteptate, domnul Daniel Morar s-a hotarat sa se transforme dintr-un catel in lesa Presedintelui Traian Basescu intr-un caine de paza al societatii romanesti. Orice poate exista in ADN-ul acestui procuror, mai putin curajul de a fi liber si independent. Nu exista nici cel mai mic indiciu ca ar fi decis vreodata sa scuture jugul politic. Jugul care, de altfel, l-a si propulsat. Ca urmare, nu pot fi atat de neghiob incat sa acord cel mai mic credit scenariilor vanturate, conform carora Daniel Morar s-a hotarat sa faca, brusc, justitie adevarata. Si atunci?
Atunci inseamna ca el lucreaza in continuare la comanda stapanului. Stapanul, nici el, nu-si schimba identitatea. Este acelasi. Este Presedintele Traian Basescu. Ca-l dirijeaza pe Daniel Morar in intelegerea cu Emil Boc sau nu, asta este o cu totul alta chestiune. Continuand sa operez cu acelasi tip de rationament, observ ca nu exista niciun fel de indiciu al unei disensiuni intre Presedinte si premier. Ce motive ar avea domnul Traian Basescu sa-i dea in cap domnului Emil Boc, atat timp cat acesta din urma executa tot ce i se cere, fara cracnire, atat in calitatea sa de prim-ministru, cat si in cea de presedinte PD-L?(Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998