CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Saftoiu: Reforma PNL nu inseamna doar eliminarea lui Orban

4 comentarii / 3169 vizualizări / 18 ianuarie 2021

Fosta deputată PNL Adriana Săftoiu intră și ea în dispozitivul de luptă internă declanșat în partid în ultimele 24 de ore, avertizînd că neregulile din modul în care a fost condus partidul reclamă, într-adevăr, o reformă, dar nu una care să însemne doar eliminarea lui Ludovic Orban.

”Suntem pe aceleași poziții, dar avem opinii diferite. Sigur că mi-aș fi dorit ca PNL să țină la principiile pe care le-a expus public. Nici cel mai mare adversar al PNL nu poate să îi reproșeze că într-un an de guvernare nu a reparat, măcar, ceea ce nu s-a făcut în 30 de ani. Dar nici cel mai bun prieten al PNL nu poate să nu vadă abateri grave de la principii care, ca să fie respectate, nu aveau nevoie nici de buget și nici de rezolvarea pandemiei, ci doar de o morală minimă. Ne-am împăunat că nu vom hrăni traseismul, nici urmă de pesedist în PNL, și am împănat listele locale si parlamentare cu pesediști, de tot netul a vorbit despre aripa PSD în PNL. Au fost eliminați membri PNL pentru a intra spuma traseistă. PNL a țipat ritos că e doar cu meritocrația. Și am asezat un cârd de “pretenari” prin funcții, iar oglinda care ni s-a spart în cap a fost documentarul Recorder. Iar acolo șocul e omul pus la acea direcție care spunea senin că îl recomandă apartenența la partid. Nu era o excepție, ci regula.

Sigur că după alegerile locale ar fi fost necesară o analiză. În București, care contează cel mai mult în aritmetica electorală, PNL a luat doar 19% la locale. Eșecul a fost răsplătit prin faptul că șefia organizației de București s-a regăsit pe locuri eligibile pe lista parlamentară de București, deschisă chiar de șeful partidului, prim-ministru. Cu această listă, PNL a iesit pe locul III pe București. A demisionat cineva? Revolta de acum e cam târzie. Răul deja a fost făcut. S-a tăcut și între septembrie-decembrie. Fiecare își apăra locul eligibil, apoi speranța că va avea de spus ceva în numirile prin instituțiile guvernului. Si cum s-a dus si speranța asta, s-a pus de o revoltă. E nevoie de o reformă, dar nu in baza “să plece ei ca să venim noi”. Eram impresionată dacă opozitia s-ar fi arătat la fel de vocală public atunci când conta. Acum listele sunt făcute, oamenii sunt în băncile lor asa că reforma necesară nu înseamnă eliminarea unui singur om. Ci eliminarea, ceea ce nu cred, a unui fel ipocrit de a face politică. Să spui una si să faci alta…e o listă întreagă de principii de la care s-a abătut PNL cu ajutorul multor șefi din conducerea partidului. De exemplu, listele cu traseiști nu au fost validate doar de șeful cel mare al partidului, ci inclusiv de organizații. E rost de o reformă? Atunci, să începem, dar nu cu privirea doar la un om” scrie Săftoiu pe Facebook. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Reforma in PNL trebuie sa inceapa cu oamenii lui Basescu. Mai intai Pufulet, Falca, Boc, apoi cei ramasi pe drumuri.

    • Eugen Orlando Teodorovici a denunțat public faptul că Academia SRI Mihai Viteazu i-a trimis prin poștă diploma de absolvire a unui program la care nu s-a înscris și nu s-a prezentat niciodată.

      După fiecare victorie a PDL în alegeri, președintele PNL a luat muie. Orban a luat muie când a fost obligat să-și depună mandatul, imediat după victoria electorală. :)))))))))))))))))))))))))))

  2. Numai un traseist care s-a cacat pe toate principiile pentru a ramane o umbra sinecurista ar fi putut sa faca o analiza atat de tintita a „traseismului”…In fapt, ea are dreptate, la ce procent de liberali au ramas in partid, liberalii au ramas traseisti…Orban a fost platit pentru aportul lui in insailarea politica (numele) si ar fi trebuit sa inteleaga semnalul si sa se retraga, ca Antonescu… poate ar fi facut-o daca nu era presat de „sponsori” …Eu i-as recomanda sa-l angajeze pe avocatul Piperea si sa-l dea in judecata pe Iohanis pentru preluarea ostila a „companiei”, cu dovezile publice ale iesirilor intens mediatizate, anticonstitutionale, ale mahalagioaicei de la Cotroceni, care si-a arogat ilegal rolul de lider si comunicator si prin atacurile suburbane a scazut pretul actiunilor si a dus la subrezirea pozitiei sale de CEO…daca nici asta nu-i iese, sau, pana atunci, ar trebui sa-si pregateasca boccelutza…ori surghiun, ori beci, ca vataful Culaie (invectiva.ro) nu stie decat calea DNA…
    P.S. Dupa „belirea” lui Orban, cand o sa inteleaga ce a simtit Dragnea inainte de a se muta la mai racoare si cand ce-o ramane in urma lui (PDL + PLUSR) o sa intre in reciclare securista, ca si PSD-ul, cred ca o sa fie vremea revenirii USL-ului, adica a celor 70% dintre romani care nu s-au simtit reprezentati in politica…e simplu, sa-i intrebe pe oameni de ce n-au votat si vor avea programul si doctrina (si-i vor gasi si pe liberalii disparuti de la aparitia lui Culaie pe piatza imobiliara)…

  3. @ „Pârțoighen reformațion” la PNL , ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998