CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Saftoiu saluta legea care va baga batausii conjugali la puscarie: ”Un mare pas înainte”

5 comentarii / 3191 vizualizări / 21 august 2020

”Un mare pas înainte. Președintele Iohannis a promulgat legea prin care încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Pedeapsa e valabilă si în cazul ordinului de protecție provizorie. Aștept săptămâna viitoare reluarea discuțiilor pe proiectul de lege care propune ca, în cazul în care s-a depus plângere pentru violență domestică (doar domestică nu e), chiar dacă plângerea e retrasă (si se stie că de cele mai multe ori e retrasă tot în urma amenințărilor) nu este exclusă răspunderea penală” a scris pe Facebook deputata PNL Adriana Săftoiu.
Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, în 2019 au fost 26.398 victime ale violenței în familie, din care 77% sunt femei. De asemenea, au fost 25.968 cazuri de loviri sau alte violențe în familie, din care 21.716 comise la domiciliu și 4.252 comise în spațiul public și un total de 26.239 de autori. În luna martie 2020, prima lună în care s-a instituit starea de urgență, numărul cazurilor de violență domestică a crescut cu 2,3% comparativ cu aceeași luna a anului trecut, conform expunerii de motive a legii suspomenite. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. Adica daca iti prinzi femeia in pat cu altul si ii dai o palma intri la puscarie.Inca o palma data ideii de familie.Lumea se intoarce in paleolitic.

    • Bre, daca iti prinzi femeia cu altul, in pat, e de bine. Nu ai decat sa-i dai papucii si ai rezolvat problema. Mai rau e sa stai ca prostul baunuind-o fo 20-30 ani. Timp in care, fie ca te inseala, fie ca nu te inseala, tot tu cazi de prost

      • Fii ca Franklin, rămâi cu Manuela.

  2. Pufuletz, pufutetz, dar sa fii asa doar pentru unii tanti, este?

  3. @ Asta o fi fost bătută de Săftoiu că ar fi insistat la Băsescu să îl pună șef la SIE, ?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998