CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sah-mat: Basescu respinge Legea Pensiilor

0 comentarii / 1226 vizualizări / 7 octombrie 2010

Președintele Traian Băsescu dă o lovitură de imagine de mari proporții, anunțînd că a decis să retrimită Parlamentului legea pensiilor, proaspăt aprobată de Curtea Constituțională.

Băsescu a explicat că nu este de acord cu egalizarea vîrstei de pensionare între femei și bărbați, la 65 de ani, și cere pensionarea femeilor la 63 de ani. El a argumentat prin aceea că femeile din România au condiții de viață mai grele decît în alte țări, iar pensionarea la aceeași vîrstă cu bărbații este nepotrivită. ”Sunt un sustinator al egalitatii de sanse intre femei si barbati, dar constat ca femeile au o situatie mult mai grea decat barbatii, plecand de la premisa ca discutam de femei care au serviciu. In Romania, o femeie care are un serviciu in sectorul de stat sau privat, mai are si un serviciu acasa. Femeile fac o dubla munca in Romania” a spus președintele.
Conform legii, Parlamentul are posibilitatea, din acest moment, să modifice legea în acord cu recomandarea președintelui, dar la fel de bine poate păstra legea intactă, după care șeful statului este obligat să o promulge. Băsescu nu a uitat, în alocuționea rostită la Cotroceni, să îi execute pe Crin Antonescu și Victor Ponta, declarînd că scandalul legii pensiilor a dovedit cît de jos au putut să ajungă liderii opoziției, care au fost gata să își vîndă voturile: ”Îi compătimesc pe cei care au vrut să își vîndă voturile pentru bani, lăsîndu-i pe pensionari neapărați”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998