CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Saminta de scandal: PNL sare la gitul ministrului Daniel Constantin

0 comentarii / 1532 vizualizări / 19 martie 2013

Liderul PC, Daniel Constantin, este atacat în parlament de către PNL în calitatea sa de ministru al Agriculturii, fiind considerat vinovat de escaladarea scandalului laptelui toxic, care, în opinia unui deputat liberal, face jocurile importatorilor de produse lactate. O acuzație gravă, la care ministrul încă nu a răspuns.

Deputatul PNL Dumitru Gireadă afirmă, într-o declarație politică susținută în Cameră, că recentul scandal al laptelui retras de pe piață pe motiv de contaminare cu aflatoxină e, în realitate, unul creat intenționat, cu largul concurs al ministrului Agriculturii. ”Să ne fie extrem de clar ce punem la stâlpul infamiei, în cazul în care ne lăsăm realmente antrenaţi în acest scandal al laptelui toxic, care a apărut în mass-media în ultimul timp, creat artificial prin lansarea de declaraţii ale ministrului Agriculturii. Anunţul a produs deja panică printre consumatorii români, dacă avem în vedere că laptele rămâne unul dintre alimentele care detoxifică organismul. Precedentul a fost deja creat în Serbia, unde scandalul laptelui toxic, acest veritabil milk gate, a făcut ca, pe străzile din Serbia, să curgă lapte şi fiere” acuză deputatul, în declarație.

Reamintim că, acum cîteva zile, ministrul Daniel Constantin a anunțat personal că a fost emisă o stare de alertă, fiind retrase loturi de lapte de pe piață, suspectat de infestare cu aflatoxină și că tot mai desele controale scot la iveală surprize: „Au început controalele în România. Pe măsură ce facem aceste controale, descoperim noi și noi lucruri. Sunt câteva situații de alertă, ultima vizează zona de lapte. S-a identificat lapte care este importat din Ungaria, care conține aflatoxină. S-a identificat și un procesator din România cu lapte cu aflatoxină”, a spus Constantin.

Deputatul PNL mai spune că fermierii români consideră scandalul drept ”un subiect „fabricat”, o dată, de către importatorii de lapte, şi, în al doilea rând, de către companiile de lactate străine, care vor să îi scoată de pe piaţă. Un scandal întreţinut însă de politicieni, care se lasă, din păcate, corupţi de lobby-ul acestora, politicieni pe care crescătorii de animale îi acuză acum de dezinformare”.

”Facem un apel la decenţă, fără a se mai folosi anunţuri alarmiste, care să creeze panică printre procesatori şi consumatori, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul scandalului cărnii de cal, care s-a demonstrat că nu provenea din România. În ultimul timp, ţara noastră a devenit o ţintă a scandalurilor mediatice care fac rău exportatorilor şi exporturilor produselor româneşti. Astfel încât, după precedentul înregistrat în Serbia, ar fi bine să nu se aducă în pragul falimentului şi una din puţinele industrii româneşti care supravieţuieşte încă” mai spune liberalul.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998