CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Sandokana portocalie: EBA vrea sa salveze malaezienii de la biciuire

0 comentarii / 2426 vizualizări / 10 ianuarie 2011

La vreo sută cincizeci de ani după livrescul erou malaezian care lupta pentru drepturile semenilor săi, l-am numit pe Sandokan, a venit rîndul Elenei Băsescu să preia ștafeta. Astfel, fiica președintelui s-a implicat, zilele trecute, într-o inițiativă privind interzicerea biciuirii în țara de la celălalt capăt al lumii.

Dacă eurodeputata Daciana Sîrbu s-a luptat și a izbîndit, recent, să salveze rechinii din oalele cu supă ale chinezilor și japonezilor, Elena Băsescu are în vizor alți orientali, năpăstuiți din cauza unor legi barbare. În ultimele zile ale lui decembrie, EBA s-a implicat într-o propunere de rezoluție prin care se cere insistent autorităților malaeziene să renunțe la practica biciuirii deținuților, această țară avînd o teribilă legislație, care prevede biciul pentru mai bine de 66 de infracțiuni. Anual, peste 10.000 de malaezieni sunt torturați în acest mod, iar metoda e în continua extindere.

Prin documentul semnat, fiica președintelui ”condamnă ferm flagelarea și toate formele de pedeapsă corporală și rele tratamente aplicate deținuților și solicită insistent Malaeziei să adopte un moratoriu asupra flagelării și a tuturor formelor de pedeapsă corporală în toate cazurile, în vederea abolirii acestora în legislație și în practică”. Rezoluția cere, în special, să se pună capăt pedepsirii prin flagelare a infracțiunilor legate de droguri, o prevedere pe care EBA a îmbrățișat-o, probabil, cu multă însuflețire.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998