CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Sansa din buzunare goale

0 comentarii / 2018 vizualizări / 12 iulie 2013

Ponta a raspuns atacurilor furibunde ale lui Traian Basescu, privind lipsa calitatilor sale de premier, intr-un mod neasteptat. In loc sa-i intoarca palma, el a schimbat, pur si simplu, discursul politic. A prezentat natiunii romane un raport. Ce s-a intamplat intr-un an. Ce urmeaza sa se intample mai departe. Pentru analistii politici, contralovitura sa este extrem de interesanta. Pentru basisti, poate fi naucitoare. Pentru analistii economici, prezinta, fara indoiala, un interes major. Dar pentru cetatenii simpli, nu inseamna nimic. Din simplul motiv ca ei se uita in buzunare. In buzunare nu a intrat nimic. Si nici nu ar fi putut sa intre. Ce va conta? Acest buzunar, inevitabil, gol sau cateva realizari notabile si un proiect extrem de ambitios?

Daca batalia s-ar reduce doar la lovituri si contralovituri de natura propagandistica, atunci, fara doar si poate, mai devreme sau mai tarziu, Traian Basescu va iesi invingator. Pentru ca va repeta zilnic, sustinut de intregul sau aparat de contraimagine la adresa USL, ca Guvernul Ponta 2 minte de ingheata apele. Ca promite ceea ce nu face. Si nu face pentru ca este incapabil. Repetarea, la nesfarsit, a tezei, ca prin venirea USL la guvernare nu s-a schimbat nimic, ca viata romanilor nu este mai buna, ci, dimpotriva, risca sa se inrautateasca, ar putea avea castig de cauza. In plan propagandistic.

Dar propaganda are picioare scurte. Ca si minciuna. Ea poate rezista o vreme, poate semana, un timp, neincredere. Se poate transforma chiar intr-o maciuca periculoasa pentru adversar. Propaganda ar putea iesi castigatoare daca ar beneficia de suficient timp. Daca nu, va actiona ca un bumerang. Se va intoarce impotriva regimului Basescu.

Asadar, timpul este esential, atat in ceea ce priveste efectele propagandei negre, dezlantuita de Traian Basescu impotriva Guvernului Ponta, cat si sub aspectul victoriei pe care Executivul USL ar putea sa o obtina. Daca va dura prea mult timp pana cand romanii vor constata ca buzunarele lor nu mai sunt atat de goale cum erau atunci cand au pedepsit, prin vot, regimul lui Basescu, atunci ei se vor intoarce impotriva USL. Iar la primavara, cand vor fi europarlamentarele, sau la sfarsitul anului viitor, cand vom avea prezidentialele, am putea asista la rasturnari dramatice de situatie. Dar, daca Victor Ponta si Guvernul sau se vor misca suficient de repede, atunci, candva pe parcursul anunui viitor, romanii vor descoperi ca traiesc mai bine. Si nu mai rau. Astfel incat, USL s-ar putea consolida in plan politic. In loc sa se erodeze asa cum se asteapta adversarii sai.

Raspunsul la aceasta dilema, care este de fapt chintesenta unui razboi politic, este dat de posibilitatea reala pe care o are Guvernul Victor Ponta de a transpune in realitate proiectele pe care ni le-a prezentat in aceasta saptamana.

Asistam la o premiera absoluta. Dupa sase luni de guvernare, sa-i spunem provizorie, si alte sase luni consecutive alegerilor parlamantare, Guvernul Ponta schimba macazul. Am avut un buget extrem de prudent. Unii, printre care ma numar, au spus ca a fost un buget las. Care nu avea cum sa aduca valoare adaugata si nici prea multe locuri de munca pentru ca nu a fost bazat pe mari investitii. Acum, Guvernul Ponta ne propune o viziune extrem de ambitioasa. Investitii de 10 miliarde si accesarea in forta a fondurilor europene. Veniturile populatiei vor creste. Starea de lucru s-ar putea accentua prin oprirea furturilor. Starea din buzunare s-ar putea schimba.
care l-ar vrea. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998