CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Saptamana de cosmar

0 comentarii / 1455 vizualizări / 13 noiembrie 2011

Putem face un bilant de etapa. Acum, la cinci minute dupa ce, in absenta lui Mircea Geoana, Comisia de integritate PSD a decis sa-i ia gatul. Au fost sapte zile in care “poporul PSD”, cum ii place doctorului Oprescu sa spuna, a fost de mai multe ori bulversat. Se misca placile tectonice in partid. A doua functie in stat dupa cea de Presedinte al Romaniei, functia de presedinte al Senatului, este scoasa oficial la mezat. Chiar de catre proprietar. Chiar de catre PSD. Pentru ce ar renunta cel mai important partid al Romaniei la un instrument de putere extrem de important, mai ales inaintea campaniei electorale? Care este miza? Ce obtine Victor Ponta in schimbul capului lui Mircea Geoana? Ce castiga si ce pierde PSD, oferind adversarului sau, PD-L, presedintia Senatului Romaniei? Care sunt misterele si care poate fi epilogul acestei saptamani de cosmar?
De la bun inceput, fac precizarea ca-mi este imposibil sa raspund la toate intrebarile de mai sus. Nu sunt Mafalda. Din pacate pentru principalii actori ai scenei politice, cred ca nimeni nu poate da raspunsuri corecte la provocarile ultimei saptamani. Nici chiar Presedintele Traian Basescu, care are aura unui atotstiutor, in mod firesc, intrucat conduce comunitatea serviciilor secrete. Dar cateva concluzii certe exista.
E clar ca la varful PSD se da o batalie. Pe viata si pe moarte. Miza acesteia nu poate fi decat atoritatea politica. Victor Ponta, inaintea alegerilor, face toate eforturile posibile pentru a se debarasa de orice adversar incomod. Adjudecandu-si diverse victorii interne, el isi marcheaza, practic, teritoriul. Inainte de a intra intr-un razboi electoral care va avea o intensitate fara precedent si cu o miza maxima, Ponta doreste sa fie sigur ca nu vor exista, in toiul bataliei, niciun fel de surprize interne. Niciun fel de tradari. Si niciun fel de jocuri individualiste. El vrea sa se asigure ca se va juca in echipa, sub comanda unica. Aceasta este o prima realitate. (Sorin Rosca Stanescu)

Cititi mai mult pe CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998