CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9677 RON DOWN | 1 USD = 4.6059 RON DOWN | 1 GBP = 5.7949 RON DOWN

Sarcasmul lui Năstase: Iohannis merge în Africa să facă lobby pentru intrarea în Schengen

7 comentarii / 2358 vizualizări / 8 noiembrie 2023

”Demers diplomatic remarcabil al lui Iohannis – lobby in Africa pentru intrarea României in Schengen!” scrie fostul premier Adrian Năstase pe blogul propriu.

”Unii răuvoitori ar putea spune că vizita in Kenya, Tanzania, Cabo Verde si Senegal, in acest ultim an de mandat, reprezintă o călătorie turistică, la fel ca cele din Asia sau America latină. Altii ar putea spune că in loc să stea la comanda CSAT in timp de război la granita noastră si cu zeci de ostatici in Gaza, Iohannis pleacă sa facă safari in Africa.

Probabil insă că nu s-a inteles foarte bine. Presedintele României pleacă in acest turneu, sacrificându-si timpul liber, pentru a face lobby si pe continentul african pentru intrarea României in Spatiul Schengen. In decembrie, cum stiti se poate lua, la Bruxelles, o decizie favorabilă tării noastre iar Iohannis desfăsoară o activitate diplomatică subtilă – face lobby pentru noi in tările africane astfel incât acestea să facă presiuni asupra fostelor metropole pentru a da un vot pozitiv României. Ati inteles, răuvoitorilor?” mai scrie, ironic, fostul premier. (B.T.I.)

foto: unsplash.com

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

7 Comentarii

  1. Nu se vede niciun autor al acestui articol

    • sau vreo problema neurologica

    • ești dobi? nu vezi că e de pe un blog ?sau nu știi ce e ăla?

  2. Se duce ca emisar al forumului Global Gateway, care s-a desfasurat recent la Bruxelles. Un buget de 300 de miliarde de euro până în 2027, care trebuie sa atraga investitii in Africa, America Latina, etc. Este incercarea Ursulei de a contracara ascensiunea si investitiile Chinei. Banii UE care se duc pe alte continente. Probabil ca firmele americane vor primi cele mai multe licitatii.

  3. Vezi anaiza Recorder(https://youtu.be/96kGq nFzuM) despre primul turist al tarii care a „halit”bugetul presidentiei in primele 8 luni ale anului si acum Ciolacu si Ciuca au mai gasit nuste milioane de euro de la amaratii cu pret plafonat la alimente,In insulele Capului Verde poate o gaseste pe Cesaria Evora??????ca altceva ca sa avem cu aceasta republica din insule?

  4. Adý de la Tărtăschești.

  5. Lui Adrian i-e ciudă ca nu e el ăla care se plimbă pe banii statului, și comentează ca un pieton oarecare.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998