CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Satul de condamnari: Vintu a incercat sa fuga din tara cu acte false

0 comentarii / 1945 vizualizări / 23 ianuarie 2014

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost adus cu mandat azi dimineață la Parchetul General, el fiind acuzat că a falsificat documente de călătorie pentru a putea fugi din țară.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția de urmărire penală și criminalistică s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că autoritățile din Republica Moldova au eliberat pe numele unui cetățean moldovean un buletin de identitate și un pașaport pe care sunt aplicate fotografii care nu aparțineau acestuia. Imaginea existentă în cadrul fișei personale a cetățeanului moldovean a fost înaintată autorităților române, care au constat că, după anumite elemente, aceasta corespunde înfățișării lui Sorin Ovidiu Vîntu.
Ca urmare a verificărilor efectuate de către autoritățile române, s-a stabilit în mod cert, prin intermediul unei constatări tehnico-științifice, că fotografia din fișa personală a cetățeanului moldovean îl reprezintă pe Sorin Ovidiu Vîntu.
„În cauză există indicii temeinice că numitul Vîntu Sorin Ovidiu, cu ajutorul unor documente de identitate falsificate, cu participarea unor persoane necunoscute, a determinat eliberarea unui buletin de identitate și a unui pașaport de către autoritățile din Republica Moldova, având aplicată fotografia sa și datele de identitate ale unei persoane fictive, fapte prevăzute de art. 26 rap. la art. 288, art. 291, art. 293 și art. 323 din Codul penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului General, citat de Agerpres. Sorin Ovidiu Vîntu este cercetat sau judecat în mai multe dosare penale.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998