CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Savant condamnat la moarte

0 comentarii / 1881 vizualizări / 3 noiembrie 2013

In 1974, regimul comunist, l-a ordinul lui Nicolae Ceausescu, l-a condamnat pe Constantin Rauta la moarte. Si, evident, la confiscarea averii. Procesul a durat mai putin de un an. Astazi, in Romania care a abolit pedeapsa cu moartea, acelasi Constantin Rauta continua sa fie condamnat la moarte. Justitia refuza sa-i faca dreptate. Desi se starduieste, batand tribunalele de 17 ani. Si, culmea ironiei, Constantin Rauta este un savant recunoscut in plan mondial. Zilele trecute, Curtea de Casatie de la Bucuresti i-a dat omului o noua palma.

Constantin Rauta face naveta intre Washington si Bucuresti. Cand nu se afla pe malul Potomacului, il putem intalni mergand linistit pe strazile capitalei. Desi este condamnat la moarte. Cine este acest personaj si din ce motiv justitia din Romania se inversuneaza sa-i mentina anatema data de comunisti?

In 1973, pe atunci un tanar inzestrat si plin de speranta, Rauta se chinuia sa dea curs unei burse primite in Occident. Dar Securitatea nu l-a lasat. Nu a putut parasi Romania pana cand nu a acceptat sa lucreze in DIE. Adica Directia de Informatii Externe. Spionajul romanesc. La prima deplasare in Statele Unite facuta in aceasta calitate, unde urma sa faca parte din echipa care verifica securitatea sediului in care familia dictatorului urma sa locuiasca in cursul vizitei oficiale in Statele Unite, Constantin Rauta s-a dus glont la autoritatile americane si a cerut azil politic. A primit imediat azilul si, in scurt timp, a devenit cetatean american. Dupa care si-a urmat cariera stiintifica. A devenit un savant. Si nu unul oarecrare. A lucrat in domeniul sistemului de protectie impotriva rachetelor balistice, parte a ansamblului care va fi instalat la Deveselu. A lucrat la proiectul telescopului spatial Hubble la NASA, la centrul zborurilor spatiale. A lucrat la General Electric, la proiectul celor mai importanti sateliti. Intre timp, a scpat ca prin urechile acului din mai multe operatiuni de asasinare a sa, puse la cale din ordinul lui Nicolae Ceausescu.

Dar iata ca Nicolae Ceausescu a disparut demult. Executat fiind in urma unei sentinte date de judecatori militari si ciuruit tot de militari. Iar Romania a devenit partener strategic al Statelor unite. Cum se explica, in aceste conditii, ca, de 17 ani, Constantin Rauta incearca sa-si anuleze condamnarea la moarte si nu poate?

Ei bine, nu exista nicio explicatie. Nicio explicatie logica. Nicio explicatie de bun-simt. (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998