CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal de proportii: PSD si-a pus evreii in cap din cauza lui Sova

0 comentarii / 1531 vizualizări / 6 martie 2012

Senatorul PSD Dan Șova va fi debarcat în cursul zilei de mîine din funcția de purtător de cuvînt al partidului, potrivit unor surse din conducere, după ce a declarat în direct la TV că la Iași nu a avut loc un pogrom anti-evreiesc, ci doar o execuție în grup a 24 de persoane, operată de trupele germane.

„Scrierile istorice de origine evreiasca ziceau de o carte interesanta despre pogromul evreilor in Romania. O sa vedem ca Tesu Solomovici are o carte interesanta despre pogromul evreilor. Recunoaste ca pe teritoriul Romaniei niciun evreu nu a avut de suferit si asta s-a datorat lui Antonescu” a spus Dan Sova intr-o emisiune difuzata luni seara de The Money Channel.
„Datele istorice arata ca la Iasi au fost omorati 24 de cetateni romani de origine evreiasca de soldatii din armata germana. Ceea ce este o pata pe istoria militara a poporului roman, este comportamentul ostasilor la cucerirea Odesei”, a continuat senatorul PSD, potrivit money.ro.

În ciuda unor scuze rapide din partea PSD, prin senatorul Ilie Sîrbu, trimis la B1TV astă seară să repare gafa de proporții a colegului său, comunitatea evreiască internațională este în stare de șoc. Radu Ioanid, director la muzeul Holocaustului din SUA a declarat telefonic la postul mai sus amintit că declarațiile lui Șova sunt incredibile și că a luat legătura deja cu liderii PSD, care i-au promis ca situația va fi analizată în partid și se va da un comunicat. ”Nu se poate așa ceva, e purtător de cuvînt al unui partid care mîine vine la putere. Șova a insultat memoria celor peste 13.000 de victime, iar scuzele lui sunt insuficiente” a declarat Ioanid, secondat de Aurel Vainer, deputatul evreilor din România. Profundul dezacord și indignarea față de afirmațiile lui Șova sunt exprimate și într-un comunicat al Comitetului Wiesel. Potrivit legii 107/2006, reamintim, declarațiile de negare a Holocaustului sunt considerate delict penal și se sancționează cu închisoare.

Situația e cu atît mai dramatică pentru PSD cu cît, în această perioadă, se ia în calcul un conflict militar între Israel și Iran, cu posibila participare a SUA, iar nervii evreilor sunt extrem de întinși. În plus, abia s-au stins ecourile unui scandal provocat de defilarea lui Radu Mazăre în uniforma armatei germane, ceea ce a provocat, de asemenea, stupoarea comunității evreilor.(B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998