CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9675 RON DOWN | 1 USD = 4.6709 RON DOWN | 1 GBP = 5.7134 RON DOWN

Scandal diplomatic: un deputat PSD ii cere lui Iohannis expulzarea ambasadorului Olandei

4 comentarii / 3022 vizualizări / 31 martie 2015

Președintele Klaus Iohannis este solicitat oficial de către un deputat PSD, printr-o declarație politică în parlament, să îl declare persona non grata pe ambasadorul Olandei la București, în urma unor afirmații recente ale acestuia la adresa țării noastre.

În declarație, intitulată ”Apel către Preşedintele României Klaus Werner Iohannis”, deputatul PSD Ovidiu Iane, afirmă că I s-au adus la cunoştinţă afirmaţiile ambasadorului olandez la Bucureşti, care dezvăluie poziţia parlamentului olandez în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen. Acesta susţine ferm că statul român nu era pregătit la momentul aderării şi, conform opiniei sale, abia în acest moment am îndeplinit condiţiile necesare aderării. Ambasadorul mai declară şi faptul că, în mod decisiv, Olanda nu va susţine aderarea României la Schengen(…)Întrucât acest lucru este de neconceput, solicit, pe această cale, preşedintelui Klaus Werner Iohannis să îl declare pe ambasadorul Olandei la Bucureşti, Matthijs van Bonzel(foto), persona non grata şi astfel să fie rechemat în statul său natal(…)
Este intolerabil ca omul însărcinat cu dezvoltarea relaţiilor diplomatice să descurajeze astfel eforturile noastre, ale tuturor politicienilor, care ne dăm silinţa pentru a îndeplini toate condiţionalităţile necesare aderării la Schengen, şi, mai mult, să facă astfel de declaraţii la adresa ţării de reşedinţă, chiar din sânul ei.
Adresez această declaraţie Preşedintelui României, prin care îi solicit să îl invite pe ambasadorul olandez să părăsească teritoriul român” mai spune Iane. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. inca o dovada ca psd e prorus si antioccidental

  2. Nostima remarca postacului cu nume de inchisoare ! Sigur ca pozitia parlamentarului in chestie e exagerata,dar sa deduci de aici o orientare pro-rusa depaseste orice scenarita devianta.A aparut din nou criza de tigle in Romania !

  3. Pesedistul e cretin cu acte. NU declari non grata un ambasador decat daca e prins cu mata in sac rau.
    In alta ordine de idei, rusine autoritatilor noastre ca au incasat flegma in obraz de la olandez fara sa reactioneze. Asa cum s-a reactionat la mojicia rusilor, asa trebuia reactionat si la magarul asta.

    • Cine a reactionat la magaria ambasadorului rus? Doar societatea civila. Niciun oficial nu a avut nimic de obiectat.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998