CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal: EBA, acuzata ca satisface la P.E. interese economice private

0 comentarii / 2198 vizualizări / 6 mai 2010

Europarlamentarul Elena Băsescu este acuzată explicit, într-o scrisoare remisă tuturor europarlamentarilor, la Bruxelles, de faptul că ar urmări, prin lobbyul politic în favoarea mineritului cu cianuri, satisfacerea unor interese economice private.

Acuzatorul este nimeni altul decît artistul Zoltan Andras, solistul trupei ”Sarmalele reci”, cunoscut ca un ecologist îndîrjit, care semenează scrisoarea amintită, în care, alături de EBA, mai sunt puși la zid alți cîțiva europarlamentari PDL care au avut poziții identice.

Zoltan Andras, autorul hitului ”Țara te vrea prost”

”Am luat cunostinta cu dezamagire de initiativa colegilor dvs. europarlamentari Cristian Preda, Elena Basescu, Petru Luhan, Traian Ungureanu, Iosif Matula – de tip lobby corporatist in Parlamentul European, in favoarea unei companii miniere care doreste sa dezvolte un proiect minier ilegal, destructiv si cu conotatii penale in zona Rosia Montana.
Aceasta este banala concluzie logica la care am ajuns citind propunerea dansilor de a ELIMINA paragraful nr. 4 din textul final al rezolutiei Parlamentului European (care se referă la interzicerea mineritului cu cianuri n.n.).
Suntem de parerea ca propunerea domnilor europarlamentari Cristian Preda, Elena Basescu, Petru Luhan, Traian Ungureanu, Iosif Matula de eliminare a acestei prevederi de importanta cheie din rezolutie nu este expresia preocuparilor lor sincere si competente vizavi de pericolele mineritului pe baza de cianuri sau a problemelor ecologice si sociale cu care se confrunta zona Rosia Montana – probleme datorate in buna parte tocmai implicarii companiei RMGC la fata locului – si avem motive sa credem ca propunerea a fost avansata pentru satisfacerea interesului economic al respectivei firme.
Or, in calitate de parlamentari, dansii obtin venituri substantiale din banii nostri, ai contribuabililor pentru a reprezenta interesele alegatorilor si nu a unor societati comerciale controversate!
Sper cu convingere ca amendamentele dansilor nu vor obtine sprijinul dvs. si nici al altor eurodeputati informati si integri din punct de vedere moral si civic.
Cu toata consideratia, Andras Zoltan” se încheie scrisoarea artistului amintit.

În România, trebuie spus, firmele care au interese în mineritul cu cianuri sunt Gabriel Resources, din Canada, la Roșia Monatan și firma miliardarului rus Mihail Prokorov, un apropiat al lui Putin, care deține ”Aurul” Baia Mare. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998