CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9753 RON DOWN | 1 USD = 4.5970 RON DOWN | 1 GBP = 5.8238 RON UP

Scandal etnic in coalitie: Primarul din Satu Mare angajeaza numai unguri

2 comentarii / 1366 vizualizări / 27 aprilie 2022

Primarul UDMR al municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, edil din 2016, este acuzat de PNL că face angajări la primărie strict pe criteriul etniei, sfidează istoria românilor și generează tensiuni etnice inutile în oraș.

Deputatul PNL Adrian Cozma acuză, în Parlament, că ”angajările în administraţia locală sunt subsumate criteriului etnic, nu al performanţei angajatului. Monumente sau simboluri româneşti sunt tratate cu dispreţ, deşi sunt parte a istoriei noastre naţionale. Nici şcoala nu a scăpat dintre ţintele unor politicieni mărunţi din primărie, care pun mai presus de interesele copiilor, interesele lor politice meschine. Nu contează că autorităţi precum CNCD i-au amendat pentru discriminare. Nu contează că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat decizii definitive de sancţionare a responsabililor din Primăria Satu Mare. Pentru unii primari, ca cel din Satu Mare, nu performanţa administrativă este importantă, ci modul în care reuşesc să incite la ură în sânul unei comunităţi armonioase.” mai susține liberalul. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Problema traficantului de tigari(cozma) e ca nu a reusit sa-si puna niste trepadusi in primarie,inainte au colaborat fara probleme,traficantu de tigari cerseste voturi de la aur

  2. Dupa atatia ani, trebuie sa invatam, noi romanii, lucruri simple. In comunitatile in care udmr conteaza (SM, BH, MS) partidele romanesti trebuie sa se inteleaga intre ele. Inainte de alegerile locale fac un sondaj de opinie in comunitatile lor si stabilesc astfel, care candidat e mai bine plasat. Vor merge cu acesta in alegeri, toti. Mai este o solutie, sa se revina la alegeri in doua tururi. Astfel, ii vom incuraja pe candidatii udmr sa candideze in tara vecina, ca tot au cetatenie maghiara.
    Daca nu vom face unul din cele doua lucruri, mai sus precizate, asa vom patii..

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998