CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal fratricid in coalitie, pentru functii: Barna, la cutite cu Ciolos

14 comentarii / 5212 vizualizări / 5 ianuarie 2021

Un scandal neașteptat s-a produs azi în ședința coaliției de guvernare, culmea, între reprezentanți ai aceluiași partid, pe o temă de maximă importanță, și anume numirile în posturi de mare greutate în structurile statului. Pentru că nu s-a putut ajunge la o concluzie, a rămas ca Barna și Cioloș să se pună de acord în partid, în afara ședinței coaliției, conform unor surse participante la ședință.

Concret, pozițiile co-președinților USRPLUS nu se armonizează într-o problemă foarte spinoasă, și anume numirile de subsecretari de stat, președinți și vicepreședinți de companii de stat. În timp ce Dan Barna susține numiri politice, Dacian Cioloș a pledat pentru depolitizare și pentru numiri pe bază de competență și concurs. Discuția vizează, în principiu, doar posturile care revin USRPLUS, doar că impunerea punctului de vedere al lui Cioloș ar putea atinge, indirect, și celelalte două partide, PNL și UDMR, care s-ar vedea lăsate în ofsaid.

Dezavantajul pentru Dan Barna este că poziția lui Cioloș emană din programul politic al partidului din campania electorală. În noiembrie, spre exemplu, reprezentanții USRPLUS, actualii deputați Stelian Ion și Andrei Lupu, au prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, principalele măsuri pentru justiție și reforma statului din cadrul programului de guvernare USR PLUS. Între acestea, se promitea:

„Depolitizarea nu înseamnă doar eliminarea presiunilor politicului, ci mai mult: cerem clar tuturor partidelor și ne asumăm că vom intra într-o coaliție de guvernare doar dacă cei care vor fi parte a acelei coaliții de guvernare sunt de acord ca numirile politice să fie făcute doar pentru funcțiile de miniștri și de secretari de stat. Mai jos de atât totul va fi impus doar prin concurs și concurs în mod serios, nu pe pile.” anunțau cei doi.

Conform unor surse din partid, răsucirea lui Dan Barna are ca explicație dorința plasării unor fideli în diverse posturi guvernamentale pentru securizarea scaunului de președinte al USRPLUS, o dorință care s-a împiedicat, însă, exact în partenerul său, Dacian Cioloș. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

14 Comentarii

 1. Depolitizare înseamnă control total al SRI.
  Pleacă un politruc imbecil și vine un cioban securist cretin, un Baranga pur și simplu, un căcat cu CV contrafăcut, liber să îndeplinească întocmai și la timp raptul dispus de la centru.

 2. Intarata-i, drace! Doar canibalizarea ne scapa de aceasta molima progresista, asa ca, eu zic sa se bata in continuare, pe functii, pe „principii”, pe „programe”, de parca neterminatii astia ar fi in stare, macar, sa citeasca un program…ei n-au reusit sa tina minte nici ce-au promis in recenta campanie electorala…sunt telecomandati de orice detinator de „sfoara”, ca e micronian, ca e bulibasa securista, ori, chiar, de babasha…Mie mi se pare ca insusi cocotzatul din deal se regaseste in acest „partid” mai degraba decat in PNL..de la care asteptam sa-si ia adio, la perdelutza…

  • Nu inteleg de ce li se spune „progresisti”?!Care este „progresul” sustinut de ei?Casatoriile gay , recunoasterea LGBTQA+ , cenzura de pe net si supunerea fata de corporatii inseamna progres?Mie imi aduce aminte , mai degraba, de Evul Mediu!

   • „progresisti” isi spun ei, generic…e mai mult decat numele unui partid, e o ideologie, de tip transgender, dar nu numai, care relativizeaza tot pana la aneantizare…”Progresisti” se credeau si comunistii si nazistii…in general, toate anomaliile, toti demolatorii valorilor consacrate se dau „progresisti”…Acum, cat progres inseamna o ideologie demolatoare s-a cam vazut inca de la Revolutia franceza, apoi cele comuniste…ba, chiar revolutia care se petrece sub ochii nostri, care-si zice progresista, e o reeditare a revolutiei maoiste, cea mai demolatoare revolutie din toate timpurile..poate nu degeaba se infratise stalinistul Brucan cu paleonazistul si neomarxistul Soros

 3. Ce frumos graiau ei ca sa prosteasca prostii. Si eu credeam (!) ca ei stilatii, educatii, spalatii , cu toti dintii in gura, se „bat” in idei, pe proiecte, pe planul de guvernare. Care guvernare? Ciolaniada. Mare mizerie dreapta asta stramba!

 4. dacian ciolos=promisiuni respectate , respect!!

  • Doina Cornea a fost în siguranță zi lumină, noapte plină. Sluga Securității, cu unchiul șiret ca brânză în burduf, și-a făcut treaba, nu ca mă-sa care l-a lăsat să se automutileze.

 5. Chiar credeti ca Ciolos vrea „competenta”?!Nici vorba, el stia mai bine cum sa aranjeze „concursurile” tintit in locurile vizate de sefii lui din servicii…

 6. Mai astia cu vrajlile astea … care e scandalul de care vorbiti? Aruncati cu vorbe ca sa aruncati cu ceva… E fain sa dai in USR ca doar toata lumea da in USR. Jalnica fituica…

  • Servește opinii politice, securist jegos!!!

 7. Vax.
  Articolul ne prezinta niste variatiuni incolore pe teme poantiliste si pe un fond transparent, dar nebulozitar.

  • Ești prost, securiste!

 8. Bah, liniste, ce dracu!
  Dati-i cuvantul lui Dragnila Perpeleac, ca poate are si el ceva de spus. Hai Dragnila, spune, curaj!

  „Dragi cuiemodrinezi si puiemontezi larguti,
  Vreau sa va spun ceva: AM INFRANT!”

  • Istoria vă fute, securiști jegoși!!!

   Au ajuns puradeii balegilor staliniste ÎN FAȚĂ!!! Vine MUIA!!! :))))))))))))))))

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998