CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal: George Maior implica ambasada SUA in operatiunea ”Salvati-l pe Oprea”

0 comentarii / 3040 vizualizări / 28 octombrie 2015

Fostul director SRI, George Maior, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, târâște cea mai importantă reprezentanță diplomatică în scandalul politic de la București, scrie siteul Flux24.ro.

Mâna dreaptă a ambasadorului, Remus Ștefureac, angajat în funcția de consilier al Ambasadei României din Washington D.C, este trimis de Maior să țină cursuri de campanie electorală, promovare și strategie politică la UNPR-ul condus de vicepremierul Gabriel Oprea. Conform Statutului Corpului Diplomatic este interzisă implicarea politică de orice fel a unui diplomat.

FLUX 24 a consultat un document al UNPR care indică că Remus Ștefureac va ține curusuri la UNPR în perioada 26 octombrie-13 noiembrie. Cursurile au loc la Școala Politică Tineri, lideri de viitor a organizației de tineret a UNPR. Cursurile vor avea la Centrul din Şos. Pantelimon, nr. 301. Alături de Ștefureac vor mai ține cursuri: Adrian Năstase, Vasile Dâncu, Marius Pieleanu, Alexandru Cumpănașu, Lavinia Șandru și alții. Remus Ștefureac a fost consilierul lui Maior și când acesta era directorul SRI. Apoi a fost director general al INSCOP, unde deține 50% din acțiuni.

 

UPDATE:

Remus Ştefureac a postat pe facebook: Constat cu surprindere aparitia in mai multe mijloace de informare a unei informatii false potrivit careia as praticipa al un eveniment politic al unui partid politic din Romania in aceasta perioada (26 octombrie – 12 noiembrie). Doresc sa transmit pe aceasta cale faptul ca eu sunt la Washington, nu am nici o legatura cu evenimentul invocat, nu pot sa particip la un asemenea eveniment politic, conform statutului personalului diplomatic, si nici nu voi ajunge in Romania in cursul acestui an. Sper ca buna credinta sa primeze, iar informatiile false sa nu circule in mod gratuit. Multumiri!

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998