CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal: gunoaiele din sectorul 2, aruncate noaptea în Ilfov si Calarasi

0 comentarii / 3646 vizualizări / 16 octombrie 2019

Firma Supercom – deținută de Ilie Ciuclea, fost senator PSD timp de o singură sesiune parlamentară, caz unic în politica post-decembristă -, este acuzată că transportă ilicit deșeurile colectate din sectorul 2 al Capitalei, și că le aruncă pe câmpurile din județul Ilfov și din județul Călărași, relatează publicația Qmagazine.

Locuitorii din zonă nu vor să fie vecini cu tomberonul de gunoi al Bucureștiului, să trăiască printre resturile casnice și zemurile multicolore de gunoaie și nămol care le pot distruge viața și sănătatea.

În urma mai multor sesizări primite la redacție de la organizații de mediu și reprezentanții societății civile, reporterii Q Magazine au descoperit un caz flagrant de încălcare a legii în domeniul transportului și gestionării deșeurilor. Mașinile firmei SUPERCOM, care deține contractul de ridicare a gunoiului în sectorul 2 al Bucureștiului, transportă ilicit tone întregi de deșeuri atât la instalații improvizate în satul Sindrilița, comuna Găneasa din Județul Ilfov cât și în satul Ulmeni, comuna Ulmeni, şos Olteniţei nr. 41. Mare parte din acestea ajung pe câmpurile din jurul celor două localități. Fapta este de gravitate maximă pentru că pune în pericol sănătatea populației din aceste comunități, contaminând zona cu factori de mediu periculoși și dăunători.

Mai multe amănunte aici.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998