CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal in Masonerie: Gheordunescu isi anunta retragerea in semn de protest

0 comentarii / 8741 vizualizări / 29 aprilie 2011

La doar un an de la momentul cînd a fost la un pas de șefia Marii Loji Naționale Române, fostul nr.2 în SRI, Mircea Gheordunescu, iese la rampă cu acuzații tăioase la adresa noii conduceri și își anunță, totodată, trecerea pe linie moartă, în semn de protest.

Printr-o scrisoare deschisă adresată „fraţilor”, Marele Maestru Mircea Gheordunescu denunţă o serie de probleme ce domină atmosfera din masoneria regulară română, la loc de cinste figurînd inflația de membri, lipsa de realizări concrete, aranjamentele de culise și multiplicarea incredibilă, unică în lume, a posturilor de conducere.

Gheordunescu vorbește, astfel, despre ”puzderia de distinctii acordate rapid, cu nemiluita, unor frati cu respectabila varsta masonica de 3-5 ani”, despre ”corul laudatorilor de profesie, care ne aduce aminte de vremurile unui Mare Carmaci”, despre ”bagatelizarea onorurilor, functiilor, insemnelor de mari demnitari (suntem caz unic in lume cu 16 Pro Mari Maestri plus Mare Maestru Adjunct, functie inexistenta in Constitute şi avand corespondent doar la UGLE din motive istorice bine intemeiate)” etc.

”Am incercat sa aducem vocea noastra in sprijinul marilor proiecte şi necesitati nationale (aderarea la spatial Schengen, accesarea mai facila a fondurilor europene, inscrierea Romaniei pe traseele importante ale energiei, gazelor, petrolului, transporturilor, in sprijinul politicii romaneşti pentru vecinatate, Moldova, Marea Neagra, Balcanii de Vest, etc.) Eu unul, nu am constatat nimic din toate acestea. Poate din vina mea sau din lipsa comunicarii!Am constatat doar o structura birocratica hipertrofiata, organizata, obedienta” mai punctează el.

”Pentru aceste motive, iubiti frati, am luat hotararea sa nu mai particip la lucrarile Marelui Consiliu si nici ale Conventului. Imi voi desfasura viata masonica ca simplu frate intre frati. Nu voi contesta niciuna din hotararile care se vor lua, deși, personal am multe intemeiate obiectiuni la amendamentele propuse anticonstitutional, atat ca fond, ca forma şi procedural. Multe incalca landmarkurile noastre, imuabile, cutumele din stravechime, constitutia şi regulamentul Marii Loji. Și, din pacate, nu sunt asumate de nimeni” se mai arată în finalul scrisorii.(B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998