CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal in PDL: Blaga acuzat ca a secretizat listele de delegati la congres

0 comentarii / 1512 vizualizări / 7 martie 2013

Monica Macovei și susținătorii Moțiunii ”Reformiștii” îl acuză pe Vasile Blaga că a tras sforile în cadrul Comisiei de Organizare a Convenției PDL astfel încât reformatorii să nu aibă acces la listele cu delegații de la Congres și la informațiile despre aceștia.

”Comisia de Organizare a Conventiei PDL refuza sa puna la dispozitia candidatilor listele cu delegati si informatii despre acestia. Am solicitat Comisiei de Organizare a Conventiei Nationale Extraordinare (COCNE) a Partidului Democrat Liberal (PDL) listele cu delegatii, functiile si adresele de email sau numerele de telefon din doua motive: 1. Avand in vedere timpul scurt al campaniei interne, imposibilitatea de a acoperi intreg teritoriul tarii si de a ajunge cu mesajul motiunii la toti delegatii, am dorit ca aceste informatii sa imi asigure sansa de a ma adresa direct celor care vor vota la Conventie si membrilor PDL, pentru a le prezenta viziunea despre viitorul partidului si a le raspunde la intrebari. 2. Pentru a putea verifica daca persoanele desemnate ca delegati vor fi cele care vor veni si vota la Conventie (si nu altii) si pentru a avea convingerea ca cei carora le vorbesc in timpul intalnirilor din tara sunt delegati care vor vota la Conventie. Desigur ca la aceste intalniri imi doresc sa vina si alti membri de partid, precum si oameni care nu sunt inscrisi in niciun partid.
COCNE a refuzat, insa, sa puna la dispozitie candidatilor lista delegatilor la Conventie. Ne-a facut in schimb o promisiune vaga ca le putem consulta, la cerere, la sediul central al partidului. Asta se intampla numai cu documentele secrete (…) Facem un apel catre sustinatorii nostri, membri de partid care doresc o organizatie cu reguli clare si transparente, sa ceara liderilor de filiale judetene desemnarea democratica, nu discretionara, a delegatilor la Conventie, precum si transmiterea catre candidati a listelor cu delegati, functiile acestora si modalitatile de contact. Membrii de partid trebuie sa-si faca auzita vocea si sa nu taca in acest moment crucial”, comentează Monica Macovei, într-un comunicat remis redacției. (R.Gheorghe)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998