CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal in PNL: manarii grosolane inaintea congresului

0 comentarii / 1562 vizualizări / 20 februarie 2013

Deși e prezentat de media drept cîștigător fără drept de apel la congres, președintele PNL, Crin Antonescu, nu ezită să recurgă la manevre jenante, prin care să-și reducă opozanții la tăcere absolută înaintea importantului for din week-end. Astfel, primarul liberal al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a acuzat, marţi seară, că au fost transferaţi peste noapte 56 de membri fideli lui Crin în PNL Sector 1, între aceştia numărându-se europarlamentarul Ramona Mănescu şi secretarul general adjunct al Guvernului, Andreea Lambru.

Chiliman a fost prezent, marţi seară, la sediul PNL Sector 1, împreună cu Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban şi Diana Tuşa, unde urma să se desfăşoare şedinţa delegaţiei permanente a filialei, care să stabilească delegaţii la Congres. Până la urmă, reuniunea nu a mai avut loc, conform Mediafax, lipsind preşedintele interimar al PNL sector 1, Daniel Chiţoiu. „Mă miră că domnul Antonescu nu l-a recomandat în lista respectivă şi pe prietenul lui, domnul Gigi Becali”, a susţinut, ironic, edilul.
Potrivit acestuia, cele întâmplat sunt „un model tipic pentru ceea ce înseamnă democraţie în partid pentru Crin Antonescu”. „Ceea ce s-a întâmplat a fost un model tipic pentru ce înseamnă democraţie în partid pentru Crin Antonescu (…) A trimis 56 de turişti de partid în organizaţia Sectorului 1 pentru ca prin prezenţa lor în Delegaţia permanentă să înlocuiască voinţa membrilor organizaţiei cu voinţa lui Crin Antonescu. Arată exact că lui Antonescu nu-i pasă absolut deloc de muncă, de membri de partid, de cei care au lucrat pentru partid şi care în 2008 l-au scos şi pe dânsul senator în sectorul 1, că-şi bate joc de munca lor”, a susţinut Chiliman, acuzând faptul că liderul PNL foloseşte „cozi de topor” pentru a-şi atinge obiectivele. Şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a acuzat forţarea Statutului PNL şi impunerea a unei anumite liste de delegaţi pentru Congresul partidului de la finalul săptămânii.

„Ieri am asistat cu stupoare la un gest pe care nu l-am mai întâlnit până acum şi l-am mai văzut nicăieri, şi anume brusc 56 de membri ai PNL au cerut să se transfere la Sectorul 1, mulţi dintre ei membri de drept ai delegaţiei permanente (a PNL sector 1, n.r.) care are menirea să stabilească delegaţii la Congres. Se pare că există o temere la nivelul conducerii PNL cu privire la delegaţii care vor participa din partea Sectorului 1 la viitorul Congres, o temere pe care eu o găsesc total nejustificată, având în vedere că nu există nicio competiţie în momentul de faţă. Domnul preşedinte în funcţie candidează din câte ştiu…este singurul candidat pentru preşedinţia partidului, şi atunci nu văd care este motivul acestei îngrijorări”, a susţinut Tăriceanu. El a mai afirmat că din atitudinea unor lideri ai PNL decurge faptul că aceştia folosescu principiul „Cine nu este cu noi este împotriva noastră”.

Tăriceanu a susţinut că cel mai grav lucru ţine de modul în care se organizează Congresul PNL şi faptul că până în prezent „nu există niciun document politic care să schiţeze care sunt principalele direcţii de acţiune politică ale PNL în perioada următoare”.

El a mai precizat că speră ca viitorul Congres al PNL să nu fie o „simplă formalitate care să adopte nişte propuneri care îndepărtează PNL de la ceea ce este linia care l-a consacrat de partid deschis dezbaterilor interne”.

Fostul lider al PNL a menţionat că nu va putea să accepte o „democraţie participativă, aşa cum se preconizează, iar deciziile să fie luate exclusiv de preşedintele partidului”.

De asemenea, deputatul PNL Ludovic Orban a afirmat că speră să fie o „stângăcie” din partea conducerii PNL cauzată de o frică.

„Trebuie să fie foarte limpede, la acest Congres nu există o competiţie tensionată (…) nu înţeleg de ce trebuie să trăim aceste lucruri care nu sunt caracteristice PNL”, a susţinut Orban.

El a ţinut să-i transmită liderului interimar al filialei, Daniel Chiţoiu, şi „cerlolalţi care au venit ca o armată de ocupaţie la Sectorul 1, fără să fi pus o cărămidă în PNL, că există viaţă în PNL şi după domnul Antonescu”.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998