CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal in postul public: primul-ministru cere audit intern in TVR

0 comentarii / 1425 vizualizări / 22 martie 2012

Consiliul de Administrație al TVR a avut azi cea mai încinsă ședință din actualul mandat, președintele Alexandru Lăzescu amenințînd în mai multe rînduri cu demisia și chiar izbucnind în lacrimi, în timp ce o parte a membrilor au fost la un pas de a părăsi sala.

Ședința a fost agitată pentru că s-a dezbătut spinoasa problemă a bugetului TVR, iar pretențiile lui Lăzescu au isterizat membrii CA, în special cea privind alocarea a 500.000 de euro anual pentru întreținerea proiectului TVR Interactiv, a cărui utilitate nu prea e întrezărită la nivelul consiliului.
Un alt scandal s-a produs după ce Lăzescu a informat despre o solicitare a premierului Mihai Ungureanu pentru derularea urgentă a unui audit intern al postului public, care ar costa, însă, cca.150.000 de euro, bani care se găsesc tot mai greu într-o instituție ultra-falimentară. În plus, audituri similare s-au tot derulat în ultima perioadă, fără vreun rezultat concret.
În timpul ședinței, atmosfera a fost tulburată și de o manifestație a sindicatelor din instituție în curtea TVR, peste 400 de persoane protestînd vehement împotriva conducerii și a posibilei reduceri a salariilor, din cauza uriașelor datorii. (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998