CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal in pregatire: Lazescu santajeaza PDL cu inchiderea TVR Info

0 comentarii / 1430 vizualizări / 10 octombrie 2011

Conducerea televiziunii publice ia în calcul, așa cum Inpolitics v-a informat deja, acum cîteva zile, o serie de măsuri de-a dreptul disperate de a evita criza financiară profundă și chiar un colaps total al instituției. La ultima ședință de CA, membrii consiliului i-au cerut președintelui Alexandru Lăzescu să vină cu propuneri concrete pentru reducerea cheltuielilor. Numai că variantele deja schițate riscă să deranjeze profund actuala putere.

Mai exact, conform unui document intern cu caracter confidențial, elaborat în ultimele zile și intrat în posesia noastră, printre măsurile analizate spre aplicare se numără nici mai mult, nici mai puțin decît suspendarea emisiei postului TVR Info, în care PDL își pune mari speranțe, din perspectiva viitoarelor alegeri. Reamintim că, în ultimul an, în ciuda crizei, în TVR Info s-au investit mari sume de bani, la presiunile Rodicăi Culcer, pentru ca postul să devină o replică a Antenei 3 ori a RTV, dar pro-putere. Conform documentului, semnificația acestei suspendări ar fi un semnal puternic transmis mediului politic privind imposibilitatea funcționării chiar a întregii instituții, din lipsa banilor. Mai pe românește, un soi de șantaj al conducerii TVR la adresa puterii, pentru ca aceasta să deblocheze de la bugetul de stat sume necesare supraviețuirii instituției.
O altă măsură este suspendarea emisiei TVR Cultural, conținutul acestuia urmînd să fie încorporat în TVR 2, ca și a postului TVR 3.

Alte posibile măsuri: reducerea producțiilor și a emisiilor studiourilor teritoriale, retragerea plăților pe drepturi de autor pentru jurnaliștii TVR și colaboratori, eliminarea personalului necorespunzător din punct de vedere profesional (sunt vizați cei care au avertismente, sancțiuni, preavize), renunțarea la bonurile de masă și la sporurile de noapte, renunțarea la unii corespondenți, în special din străinătate, reducerea difuzării de filme și de producții costisitoare și multe altele. Toate aceste propuneri vor fi analizate în cadrul ședinței de mîine a Consiliului de Administrație. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998