CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal în TVR: puterea forteaza desemnarea Monicai Ghiurco la pupitrul emisiunii ”Vorbeste liber”

0 comentarii / 2793 vizualizări / 2 octombrie 2014

Departe de orice armistițiu, războiul dintre președintele director general al TVR, Stelian Tănase, și producătorul general al instituției, Cristian Zgabercea – fin al baronului pesedist Nicușor Constantinescu, pe care DNA încearcă să-l aducă în fața justiției din America, prin intermediul Interpolului –, a înregistrat azi un nou episod tensionat.

Zgabercea vrea capul lui Sorin Avram
Concret, potrivit unor surse din conducerea TVR, în ultima ședință a Consiliului de Administrație care a ținut nu mai puțin de șase ore, Zgabercea – secondat cu fermitate de Irina Radu, directorul de programe – a continuat să-i solicite lui Stelian Tănase concedierea lui Sorin Avram, moderatorul talk-show-ului ”Vorbește Liber”, în pofida faptului că audiențele acestei emisiuni sunt cu mult peste media postului.

Cronica unui troc respins
Presiunile lui Zgabercea vin în continuarea celor exercitate de Cornel Calotă, purtătorul de cuvânt al Cabinetului Ponta, cel care a fost silit să părăsească CA-ul TVR, recent, în urma dezvăluirilor lui Stelian Tănase care a acuzat presiuni guvernamentale și a incompatibilității. Ultima găselniță a lui Cristian Zgabercea a fost fluturarea unui ”târg”. Mai precis, el i-a propus lui Tănase să accepte un al doilea moderator, pe lângă Sorin Avram, care să găzduiască simultan cu acesta talk-show-ul ”Vorbește Liber”. În cărți se află Florin Mihoc, de la TVR Timișoara, care se bucură din plin de susținerea lui Cornel Calotă și de aprecierea unor pesediști de frunte. Stelian Tănase a respins la modul vehement propunerea lui Zgabercea, argumentând că, în subsidiar, târgul vizează îndepărtarea lui Sorin Avram și controlul editorial al emisiunii.
Ulterior, Zgabercea & comp. au plusat cu altă propunere, respectiv Monica Ghiurco, amenințîndu-l pe Tănase cu o decizie în acest sens a Comitetului Director, întrunit chiar la ora scrierii acestor rînduri. Vom reveni! (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998