CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal la Bruxelles: PSD risca excluderea din Partidul Socialist European

0 comentarii / 2467 vizualizări / 24 martie 2011

Tergiversarea excluderii lui Adrian Severin din PSD ar putea avea drept consecință imediată excluderea partidului din rîndul PES, Partidul Socialiștilor Europeni, afirmă, pentru Inpolitics, surse de la Bruxelles.

În ședința de ieri a legislativului european, se știe deja, numele lui Adrian Severin, rostit în discursul președintelui PE, Jerzy Buzek, a fost huiduit copios de colegi, dar nu acesta e singurul necaz.
Cabinetul eurodeputatului român, caz fără precedent, a fost sigilat, tot ieri, de OLAF, care a demarat o anchetă în cazul euroșpăgii.
Buzek i-a mai informat pe eurodeputați că ”Aceste demisii sunt rezultatul unor acuzații grave care au apărut în presă în legătură cu comportamentul inadecvat al unor membri ai acestui Parlament. Vorbind în numele Biroului, cred că majoritatea colegilor mei din această sală suntem hotărâți să aplicăm toleranța zero față de acțiunile care au condus la demisiile colegilor. Ca președinte, sunt hotărât să susțin integritatea acestei instituții și a tuturor membrilor.”

Ce înseamnă ”toleranța zero” din discursul lui Buzek poate fi tradus lesne prin intermediul unor informații neoficiale care se vehiculează în acest moment la Bruxelles și care ne-au parvenit azi, potrivit cărora PSD va fi eliminat fără drept de apel din Partidul Socialiștilor Europeni dacă nu îl exclude imediat pe Adrian Severin din rîndurile sale. ”De dragul a 10-12 voturi, cît ne aduce PSD în plen, nu riscăm să ne facem praf capitalul de imagine” ar fi spus în ultimele zile membri ai grupului socialiștilor europeni. Jerzy Buzek a mai anunțat, ieri, în discursul său, că ziarul britanic a remis PE toate probele pe care le deține și că acestea vor fi puse la dispoziție organelor de anchetă din statele de unde provin cei trei politicieni acuzați.

„Parlamentul dorește ca faptele să iasă la lumină, iar Parlamentul va coopera pe deplin cu toate instituțiile competente. În plus, Parlamentul va trebui să introducă un cod de conduită obligatoriu pentru activitățile de lobby în instituțiile europene” a conchis Buzek. În final, el a promis deputaților că îi va ține la curent cu noile evoluții în scandalul amintit.

Problema este că, în situația lui Severin, în loc de ”evoluții” avem tărăgănări tot mai pronunțate. Deocamdată, chestiunea a fost pasată de liderul PSD București, Marian Vanghelie, Comisiei de Etică a organizației, care va face o analiză și își va prezenta concluziile săptămîna viitoare, cînd ar putea avea loc și votul de excludere. Potrivit unor surse din partid, în favoarea lui Severin se derulează, în acest moment, un lobby subteran îndrăcit pentru ca votul să fie împotriva excluderii acestuia. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998