CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal la TVR: Culcer, acuzata de jonglerii cu meciuri de fotbal

0 comentarii / 2071 vizualizări / 17 februarie 2011

Rodica Culcer este protagonista unui nou scandal în televiziune, după ce s-a descoperit că direcția pe care o conduce a cerut aprobarea Comitetului Director pentru cumpărarea drepturilor de transmisie ale unui meci deja difuzat la postul public, ceea ce reprezintă o ilegalitate crasă.

Concret, după cum se relatează pe siteul realizatorului TV Stelian Damov, la ultima şedinţă de Comitet Director, pe 9 februarie, Direcţia Emisiuni Informative şi Sport – Departamentul Sport, condus de Culcer, a supus aprobării încheierea unui contract între SRTv şi firma UFA SPORTS privind transmiterea, în direct pe canalul TVR 2, a două meciuri amicale de fotbal pe care le va susţine reprezentativa României în zilele de 8 şi 9 februarie 2011 în Cipru, conform notei nr. 115049/07.02.2011. Numai că meciul de fotbal din data de 08.02.2011, ce urma a fi contractat, se disputase deja cu o zi în urmă, iar contractul nu putea fi parafat, efectiv, decît pe 10 februarie, deci după două zile de la disputare. Or, după cum în mod legitim se întreabă și realizatorul Stelian Damov, ce s-ar fi întîmplat dacă în Comitetul Director nu s-ar fi aprobat încheierea contractului?
El mai scrie că ”Transmiterea meciului, fără nicio bază legală, a obligat practic TVR să încheie un contract. Această Hotărâre este cel puţin ilegală, pentru că este împotriva logicii şi fizicii: nu poţi să hotărăşti transmiterea unui meci pe care tu deja l-ai transmis cu o zi în urmă! Aşa cum scrie în Hotărâre: doamna Culcer trebuie să răspundă!”. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998