CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9749 RON UP | 1 USD = 4.7214 RON UP | 1 GBP = 5.7597 RON UP

Scandal-mamut: Sf.Ioan Paul al II-lea, acuzat că ieșea noaptea la agățat și aducea tinere la Vatican

4 comentarii / 7864 vizualizări / 16 aprilie 2023

Vaticanul se confruntă cu un scandal de proporții tot mai mari pornind de la ceea ce unii spun că ar fi cel mai mare secret al cetății papale, dispariția tinerei Emanuela Orlandi acum 40 de ani. Pe lîngă relansarea poveștii printr-un documentar Netflix, anul trecut, apar acum elemente noi și acuzații de o gravitate extremă, fratele dispărutei afirmînd, în presa italiană, că Papa Ioan Paul al II-lea, în prezent sanctificat, nu a fost străin de mușamalizarea dispariției, și avea în plus probleme de moralitate: ieșea noaptea la agățat femei.

În iunie 2019, Pietro Orlandi, fratele adolescentei italiene dispărute în 1983, a generat scandal în Italia, cerând informații despre posibilele implicații ale Vaticanului în dispariția surorii sale. Emanuela Orlandi, în vârstă de 15 ani, locuind în Vatican, a dispărut fără urmă, în timp ce se întorcea de la un curs de muzică la Roma.

După aproape 40 de ani, Pietro Orlandi a primit un pachet cu o scrisoare anonimă și o fotografie care pare să arate o femeie care seamănă cu sora sa, cu un mesaj care sugerează că ea ar fi încă în viață și ar fi reținută într-un loc necunoscut.
Orlandi a cerut ajutorul Vaticanului în rezolvarea acestui caz, deoarece tatăl său lucra pentru instituție în momentul dispariției surorii sale. El a fost invitat la Vatican pentru a se întâlni cu oficialii, dar a fost dezamăgit de lipsa de informații concrete oferite de aceștia.

Ulterior, în iulie 2019, rămășițele a două fete tinere au fost găsite în gropi comune într-un cimitir german, iar unele persoane au speculat că acestea ar putea fi rămășițele Emanuelei și ale altui adolescent italian, dar nu s-a confirmat.
Pietro Orlandi a afirmat că documentele Vaticanului ar putea conține informații relevante cu privire la dispariția surorii sale și că oficialii Vaticanului ascund adevărul.
În urma acestei acuzații, Vaticanul a lansat propriile sale investigații și a anunțat că va oferi toate documentele legate de cazul Orlandi. Cu toate acestea, la mai mult de doi ani de la aceste dezvăluiri, cazul rămâne nesoluționat și există puține informații noi.

Acum cîteva zile, Orlandi a apărut la televiziunea italiană La7 cu o înregistrare audio pe care i-a prezentat-o ​​și lui Alessandro Diddi, procurorul șef al Vaticanului, a unui bărbat care a pretins că este apropiat de un grup mafiot presupus a fi fost implicat în dispariția Emanuelei.

În înregistrare, vorbitorul spune că Sfântul Ioan Paul aducea fete tinere în Vatican pentru a fi exploatate sexual, iar „când situația s-a transformat în ceva urât”, secretarul de stat al Vaticanului s-a adresat mafiei printr-o rețea de capelani ai închisorii, pentru ajutor în îndepărtarea fetelor.
Chiar înainte de interviu, Orlandi s-a întâlnit cu Diddi, și cu alți procurori ai Vaticanului timp de mai bine de opt ore; a fost prima lor întâlnire de când Diddi a deschis un nou dosar în anchetă în ianuarie.

În interviu Orlandi a mai spus că Papa Ioan Paul al ll-lea „ieșea noaptea într-o mașină cu doi monseniori polonezi” și „cu siguranță nu mergeau să binecuvânteze case”, sugestie limpede că era vorba de agățat femei.

Orlandi a mai spus că este „convins” că Sfântul Ioan Paul, Papii Benedict al XVI-lea și Francisc știu ceea ce s-a petrecut în 1983.

În replica, ziarul ”L’Osservatore Romano”, al Vaticanului, a contracarat dur acuzațiile lui Orlandi:

”Gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă cineva ar fi mers la televizor să afirme, pe baza unui ”din câte se spune” de către o sursă anonimă și fără cea mai mică dovadă sau mărturie, nici de mâna a treia, că tatăl vostru sau bunicul vostru ieșea noaptea din casă și, împreună cu un ”tovarăș de isprăvi”, mergeau încoace și încolo să hărțuiască fetele minore. Închipuiți-vă ce s-ar fi întâmplat, apoi, dacă ruda voastră, de acum răposată, ar fi fost universal cunoscută și stimată de toți în virtutea unui rol important pe care l-a îndeplinit. Nu am fi citit, oare, comentarii și editoriale pline de indignare pentru modul incalificabil în care a fost lezat bunul nume al acestui mare om, iubit de toți?
Din nefericire, așa s-a întâmplat în realitate cu sfântul Ioan Paul al II-lea, pontif al Bisericii catolice în perioada 16 octombrie 1978 – 2 aprilie 2005. Acuzația a fost lansată de Pietro Orlandi, fratele Emanuelei, tânăra dispărută în centrul Romei într-o după-amiază din luna iunie a anului 1983. Pietro, în prezența avocatului său, Laura Sgrò care dădea aprobator din cap, a povestit la transmisiunea ”Di martedì”, condusă pe canalul La7, în prime time, de Giovanni Floris, că papa Wojtyla ieșea noaptea împreună cu câte un monsenior și mergeau să caute fete. Toate au fost prezentate drept o indiscreție credibilă, însoțită de unele zâmbete complăcute, ca și cum se vorbea de secretul lui Pulcinella. Dovezi? Niciuna. Indicii? Cu atât mai puțin. Mărturii, cel puțin de mâna a doua sau a treia? Nici umbră. Doar acuzații infamante anonime. Cuvinte pe care Pietro Orlandi le-a însoțit cu o înregistrare audio atribuită unei persoane care afirmă despre sine că face parte din ”Banda della Magliana” și care spune – fără dovezi, indicii, mărturii, verificări sau circumstanțe – că Ioan Paul al II-lea ”le aducea în Vatican chiar împreună pe acelea”, înțelegând pe Emanuela și pe celelalte fete. Pentru a pune capăt acestei ”mizerii”, secretarul de stat de atunci s-ar fi adresat criminalității organizate, cerând acesteia să rezolve problema(…)
Este sacrosanct să se ancheteze la 360 de grade pentru căutarea adevărului cu privire la dispariția Emanuelei. Dar nimeni nu merită să fie defăimat în acest fel, fără nici un dram de indiciu, pe baza unui ”se spune”, atribuit unui necunoscut personaj din umbrișurile criminalității sau unui deplorabil comentariu anonim proclamat în direct la TV” mai scrie ziarul Vaticanului. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

 1. pai na… cum spuneau „sacrosanctii” nostri intelectuali care vor sa ne aliniem data Pastelui cu cel catolic: sa ne alaturam cu totul maretei familii occidentale bla bla bla. un gest de hi hibhi, dar mai ales o proba de maturitate a romanilor hu hu hi si tot asa.
  Ce facem bai nea hagipapa? bai sunco-baconschi? ba’ panaramelor? ba tradatorilor! ba sacaz de coarda moarta de contrabas! basini nemernice. de ce sa taceti voi, cand puteti de fapt sa mai mancati cozonac din mareata debara a Vaticanului. De ala bun cu stafide maro.
  Mai ziceti ma! Nu va lasati! Hagibaconezilor! Iesiti si voi la noapte?!

  • dar mai mult împreună, ţinându-se de mânuşiţe…

 2. -lipseste d.diaconescu!
  (transmitea odata din Vatican,
  o suburbie p-acolo)

 3. De ce nu a ancetat la 360 gr din 1983 pana acum???? Acum anchetaza motivați de imaginea lor sau pt ca le pasa de copil ????

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.

STRTIME=1662721998