CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal: Oprea enervat de TVR, Dragnea se executa si cere masuri urgente

0 comentarii / 2114 vizualizări / 8 septembrie 2015

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, și-a amintit brusc de situația dramatică a TVR și a cerut, azi, opoziţiei să participe la lucrările comisiilor pentru Cultură, unde se dezbate raportul TVR, pentru a putea găsi soluţii de salvare a televiziunii.

„Suntem astăzi în situaţia în care cei aproximativ 2700 de angajaţi nu mai au garanţia că mai au siguranţa locului de muncă. Suntem în situaţia în care cetăţenii plătesc taxe pentru TVR, dar nici ei nu mai au garanţia că această instituţie mai poate funcţia. Suntem în situaţia în care actuala conducere a TVR şi-a asumat un plan de redresare, pe care nu l-a respectat. Pentru a salva Televiziunea publică şi locurile de muncă, îi rugăm pe colegii din opoziţie să fie prezenţi la comisiile reunite pentru Cultură, pentru a se discuta raportul TVR”, a spus Dragnea, conform Mediafax.

Liderul PSD spune că nu se ia în calcul intrarea în insolvenţă a televiziunii şi nici discuţii privind disponibilizările, ci trebuie găsite soluţii pentru salvarea locurilor de muncă şi redresarea economică a TVR.

Conform informațiilor Inpolitics, supărarea lui Dragnea, cu trimitere clară la nevoia înlocuirii actualei conduceri, nu e chiar a lui Dragnea, personal. Ci a lui Gabriel Oprea. Care a luat foc după ce postul public a relatat în ultimele zile, cot la cot cu restul presei, despre un doctorat plagiat sub coordonarea sa.

Concret, vineri, Oprea l-a sunat pe Stelian Tănase – folosindu-l ca intermediar pe Rareș Bogdan – și i-a reproșat difuzarea informațiilor respective. În replică, Tănase i-a adresat invitația lui Oprea să participe la o ediție a emisiunii ”Vorbește liber”, în care să prezinte toate argumentele proprii.

Ulterior, TVR a reluat știrea buclucașă, astfel că, ieri, Oprea a protestat din nou față de gestul postului public, transmițîndu-i lui Tănase un nou mesaj, printr-un alt intermediar, în care specifica și faptul că un scandal de plagiat l-ar putea afecta în viitoarea lui carieră de premier, la fel ca pe Victor Ponta. Înțelegînd că nu o scoate la capăt cu Stelian Tănase, liderul UNPR a trecut la planul B, mergînd cu jalba-n proțap la Dragnea, iar acesta a reacționat prompt, repunînd pe tapet problema TVR ca fiind una de maximă urgență. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998