CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal parlamentar: Dan Diaconescu risca din nou puscaria pentru santaj

0 comentarii / 1274 vizualizări / 15 octombrie 2013

Ceea ce părea iniţial o glumă de campanie – obligarea candidaţilor PPDD să semneze o serie de aşa-zise convenţii de exclusivitate cu partidul, în caz de dezertare aceştia fiind pasibili de plata a câte două milioane de euro – poate avea efect de bumerang asupra iniţiatorului, Dan Diaconescu, scrie siteul sursazilei.ro.

Supărat pentru că, de la începutul legislaturii, nu mai puţin de 26 de parlamentari PPDD au migrat către alte formaţiuni politice, fondatorul partidului, Dan Diaconescu a decis să scoată de la sertar “convenţiile” şi să meargă cu ele în instanță pentru a-i pedepsi pe trădători obligându-i să plătească câte două milioane de euro. Mai mult, Diaconescu a prezentat si demisiile în alb ale celor care au ajuns în parlament şi care au migrat către alte partide, anunţând că le va depune la Camera Deputaţilor şi la Senat, astfel încât cei care l-au părăsit să-şi piardă mandatele.

Demersul lui Dan Diaconescu l-ar putea costa însă foarte scump: fie ar putea ajunge el însuşi să fie sancţionat penal, riscând inclusiv puşcăria, fie partidul său ar putea fi desființat. În ambele situaţii, există posibilitatea ca statul să se aleagă, după tot acest circ, cu aproximativ un miliard de euro, adică câte două milioane de euro pentru fiecare colegiu electoral.

Astfel, pe de o parte, actele de care se folosește acum Dan Diaconescu nu au nicio valoare juridică. Potrivit Constituţiei, cetăţenii români se pot asocia liber în partide politice, iar orice mandat imperativ de senator si deputat este nul. Prin urmare, aleşii PPDD sunt liberi să se mute de la un partid la altul fără nici o problemă. Migraţia parlamentară este consfiinţită şi prin cel puţin zece decizii ale Curţii Constituţionale. Cât priveşte demisiile în alb, nici acestea nu vor avea vreun efect, având în vedere faptul că, odată depuse la Parlament, ele pot fi retrase de semnatari înainte de anunţul în plen. (Mai mult pe acest subiect aici)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998