CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9769 RON UP | 1 USD = 4.5843 RON UP | 1 GBP = 5.8121 RON DOWN

Scandal pe motiv de Arafat & Manciu: PNL refuza sa comunice USRPLUS componenta Grupurilor Strategice

4 comentarii / 4178 vizualizări / 25 februarie 2021

„Există un grup de comunicare strategică – aș vrea să știu și eu cine este în acel grup de comunicare strategică”. Afirmația iritată aparține ministrului Vlad Voiculescu și a fost făcută anul trecut, în martie, la debutul pandemiei. Un an mai tîrziu, USRPLUS e la guvernare, dar tot nu reușește să afle componența Grupului: o interpelare parlamentară către ministrul de Interne tocmai și-a depășit termenul de primire a răspunsului, semn că liberalii țin cu dinții de secretomanie.

Vicepreședintele grupului deputaților USRPLUS, Dragoș-Cătălin Teniță, a făcut o interpelare pe 14 ianuarie către ministrul de Interne Lucian Bode, în care îl soma să facă publice numele membrilor Grupului de Comunicare Strategică, despre care se știe că e condus de Andi Manciu, ca și ale celor din Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, despre care se știe că e condus de Raed Arafat.

”În primăvara anului trecut, în contextul evoluției răspândirii noului corona irus la nivel national, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a luat o serie de măsuri pentru întărirea capacității de intervenție în prevenirea și combaterea pandemiei, printre care s-a numărat și înființarea Grupului de Comunicare Strategică în vederea gestionării comunicării publice a subiectelor legate de Covid 19. Grupul se află în directa coordonare a Departamentului pentru Situații de Urgență și se spune că reunește experți din mai multe instituții. Pe de altă parte, așa cum au remarcat în repetate rânduri reprezentanți ai societății civile și ai presei, nici până la aceasta dată identitatea acestor experți nu a fost făcută publică, în mod oficial. Aceasta, repet, în ciuda repetatelor solicitări venite atât din partea presei, a colegilor parlamentari cât și din zona civică.
De asemenea, există un “Grup de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României”. În baza analizelor acestui grup au fost date ordonanțele militare emise de Comitetul National pentru Situații de Urgență și s-au luat măsuri la nivel national și local. Acelaşi Grup de suport tehnico-stiintific a decis achiziții în regim de urgență prin procedura de negociere, fără publicare prealabilă, a o serie de echipamente și materiale. Și în cazul componenței acestui grup întâmpinăm aceleaşi probleme legate de lipsă de transparență și asumare, identitatea membrilor nefiind făcută publică.
A fost promovată ideea conform căreia “componența Grupului (de Comunicare Strategică) variază în funcție de evoluția situației operative înregistrate pe teritoriul României”, idee expusă în răspunsul MAI nr. 2788/DRP din 27.04.2020. Cu toate acestea, principiile de transparență și de asumare a responsabilității decizionale în cadrul autorităților publice ar trebui să aibă drept consecință existența unei liste a membrilor care au participat și au decis hotărârile acestor structuri de urgență” sublinia reprezentantul USRPLUS.

În consecință, acesta solicita oficial următoarele informații:

1. Care este componența nominală a Grupului de Comunicare Strategică și a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României? Care sunt numele persoanelor care au participat, de-a lungul timpului, la luarea hotărârilor în cadrul acestor structuri?
2. Care este rațiunea pentru care componența acestor structuri nu este făcută publică până în prezent, în ciuda apelurilor repetate provenind din societatea civilă? Există un text de lege în baza căruia s-a decis sa nu fie făcută publică identitatea acestor persoane?

Extrem de grav, termenul legal limită de răspuns la această interpelare a expirat ieri, fără ca MAI să fi furnizat informațiile solicitate. Miroase a nou scandal în coaliție, cît de curînd. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Uauuu! Se paruiesc tzatzele analfabete! Abia astept urmatoarea repriza…cum, naiba, sa-i spui lui Voiculescu fara carte ca baietii aia sunt „acoperiti” si nimeni n-are voie sa conteste legitimitatea lor, ca, mai ales in functiile alea, cartea si pregatirea nu conteaza, ca filiera care l-a adus pe el ministru are multe astfel de meciuri in picioare…singura deosebire dintre el si …ei e clasificarea (dupa chef) a informatiei…apoi, daca serviciile secrete chiar ar lucra in Romania si macar din cand in cand in folosul ei, tocmai lui Voiculescu nu i s-ar permite accesul la informatii, doar s-a dovedit ca pleaca cu ele acasa…
    P.S. Domnul de la Sanatate ar trebui sa stie ca suntem in stare de alertourgenta medicala si romanului nu-i pica bine la ficat sa stie chiar toti repetentii care paraziteaza institutiile statului pe banii lui….ce nu stii, nu-ti cauzeaza (de fapt, nu stii de unde-ti vine palitura…)

  2. Ce mai coalitie! Cum adica? Componenta unor comisii/grupuri/grupusculi sunt secrete? Sau poate pentru ca puii de securisti tin la secret numele consilierilor personali, nici ciuma galbena nu spune cine face parte din diverse adunaturi.

  3. subumanii astia 2 din imagine consuma degeaba aerul

    cu cit scapam de ei mai repede , cu atit mai bine

  4. felicitari!!!Plus… cum stam la capitolul democratie????au vrut sa respectam de frica restictiile impuse…Militie+Arafat+nimeni =controlul populatiei, adica sanateatea poporului cititorilor Inpolitics le recomand sa vizioneze filmul SONG BIRD printre randuri, ne dumirim ce au vrut,poate vor inca,……daca le mai merge

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998