CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Scandal: pesedistul Mugurel Surupaceanu acuza UNPR de plagiat legislativ

0 comentarii / 1888 vizualizări / 15 iulie 2010

Deputatul PSD Mugurel Surupăceanu acuză UNPR că i-a plagiat inițiativa legislativă privind impozitarea marilor averi, rebotezată cu numele de impozit pe bogăția afișată.

Surupăceanu, care a elaborat respectivul proiect legislativ încă de acum cîteva luni și prezentat, în premieră, de Inpolitics, afirmă, pe blogul propriu, că UNPR încearcă un jenant exercițiu de plagiat public și sugerează puterii, pe blogul prorpiu, să elaboreze, mai degrabă, un impozit pe prostia afișată.

”Pe fondul unei incompetenţe crase, Guvernul continuă să haotizeze mediul de afaceri şi să distrugă increderea salariaţilor. Bilanţul: 529.500 de salariaţi şi-au pierdut locurile de muncă iar numărul şomerilor a crescut cu 256.993, doar in perioada ianuarie 2009-mai 2010, perioada cu un singur numitor comun: Emil Boc, prim-ministru.
Mai mult decât atât, în babilonia generală, se mai ridică milităreşte şi glasul partidului de eprubetă (UNPR) creat in „laboratorul” Cotroceni, pentru a susţine impozitarea „bogăţiei afişate”, încercând să facă un jenant exerciţiu de plagiat public la o iniţiativă care există deja în Parlament. Să înţelegem oare că bogăţia neafişată va fi, în această logică, neimpozabilă? Sau poate că n-ar strica să-şi schimbe „ideea” şi să propună o Impozitare a Prostiei Afişate, mai ales celei asimilate de guvernanţi ca politică de stat…

Revenind la lucruri serioase, pe criteriul mai bine mai târziu decât niciodată, renunţarea la cota unică s-ar putea produce. Deşi prima temere, ar fi ca ea să nu survină prea târziu, adevăratul pericol planează asupra lui niciodată, în condiţiile în care nu doar ministrul Videanu şi premierul Boc resping această variantă, ci însuşi preşedintele Băsescu, a cărui ambiţie personală , de a nu accepta o măsură susţinută de PSD, devansează nevoile reale ale statului. Dacă tranziţia la impozitul progresiv nu se va realiza însă niciodată în mandatul lui Traian Băsescu, atunci ea se va face într-adevăr prea târziu pentru mulţi dintre cei care mai speră intr-o viaţă mai bună” susține deputatul PSD. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998